Publicitat
EDITORIAL

Adaptar-se per sortir-se’n

En una entrevista en ple confinament, el consultor i professor de l’Escola Universitària de Comerç i Distribució Joaquim Deulofeu afirmava que “el botiguer que es formi, s’espavili i s’organitzi bé se’n sortirà, de la crisi”. Ara ha arribat el moment de la veritat i sembla que moltes empreses de Sabadell han fet els deures. Tant el comerç com la indústria aposten per un model de proximitat i connectat (per internet, noves tecnologies, entre d’altres).

Publicitat

Molts han provat de reinventar-se, altres de potenciar altres canals –explorant en el terreny de l’‘e-commerce’–, i ho fan conscients que són el gruix de l’activitat econòmica sabadellenca: vuit de cada deu empreses (79,1%) són del sector serveis. Una de cada tres es dedica al comerç, a l’hostaleria o a la restauració (35,1%). Encara que es preveu que la facturació caigui entre el 25% i el 30% enguany, dos de cada deu empreses industrials (20%) no demanaran finançament. Ja hi ha casos d’èxit enmig de l’epidèmia del coronavirus, un fet que convida a l’optimisme. Són l’exemple que cal ser resilient i adaptar-se a la ‘nova normalitat’ per transformar aquesta crisi en una oportunitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top