Ciutat

Estudien el trasllat de la parella de cignes a un espai més tranquil

Dos ànecs collverd, al parc Catalunya / LLUÍS FRANCO

Els tècnics de l’àrea de Parcs i Jardins estudien la possibilitat de traslladar la parella de cignes a un altre espai natural més tranquil. Una mena de “retir” per a una parella que ja és molt gran i necessita estar més tranquil·la del que està a la ciutat.

No només les molèsties de l’activitat humana, com sorolls i contaminació, sinó directament la desaparició de les seves cries acabades de néixer, com ha passat aquest cap de setmana. No era la primera vegada que els cignes covaven, és clar, però sí la primera en bastants anys en què aconseguien tirar els polls endavant.

Ja havien desaparegut ous 

De fet, no és la primera vegada que pateixen un robatori. Ja havien desaparegut ous en altres ocasions, apunten des de l’àrea de Parcs i Jardins. Però mai no directament els pollets acabats de néixer. 

La parella de cignes mut i els seus 5 pollets, divendres passat al parc Catalunya / D.S.

L’Ajuntament de Sabadell havia instal·lat unes tanques, a fi de garantir un cert espai de confort per als cignes. Però no han estat impediment per a la seva desaparició. L’Ajuntament destaca que fa vigilància, però intenta intervenir el mínim possible en el dia a dia de la fauna del parc. Ara, per exemple, les aus estan en etapa de zel i això fa que estiguin agressius. Amb la vigilància es permet controlar que no es facin mal els uns als altres.

En aquest sentit, ja fa un temps que Parcs i Jardins té previst comptar amb assessorament específic sobre aquest tipus de fauna, per poder atendre millor les necessitats dels animals del llac.  

El protocol en cas de la mort d’algun ànec implica avisar els agents rurals. I en cas d’accident o malaltia, algun veterinari. Tots els ànecs són salvatges i aquesta parella de cignes és l’única espècie que es va introduir al parc, ara fa ja uns 20 anys.

La Policia Municipal revisa les càmeres de vídeo per esclarir la desaparició dels pollets

Comentaris
To Top