Ciutat

Desaparegudes les cries de cigne del parc Catalunya

Els 5 pollets de cigne que van néixer la setmana passada al parc de Catalunya no es troben allà on haurien de ser. Existeix la preocupació que algú els hagi robat amb la intenció de vendre’ls al mercat negre.

Les cries de cigne mut, divendres passat al matí / Albert Mazarico

Després que la notícia del seu naixement fos molt compartida a les xarxes socials, moltes famílies s’hi han acostat aquest cap de setmana. Però des de dissabte que ja va haver-hi les primeres reaccions d’alarma: els pollets no hi eren.

Ornitòlegs de l’entitat ADENC també van constatar, diumenge al matí, aquesta desaparició. Tot i així, es desconeixia el motiu. Per una banda, podria ser que -senzillament- es trobessin amagats a la vista humana. O sigui que, en comptes d’estar a l’entorn de les tanques (que s’hi havien instal·lat per protegir la nidificació) fossin a un altre racó del parc, que és prou extens. Per una altra banda, també podria haver estat un moviment dels tècnics de Parc i Jardins, traslladant les cries a un altre indret natural, precisament per salvaguardar la seva integritat. La tercera hipòtesi és que hagi estat un robatori. Aquest tipus d’animals, que s’utilitzen en cases grans, són caríssims en el mercat negre. I, per tant, són una peça cobdiciada.

L’Associació de Propietaris de Gossos a Sabadell, fins i tot, així ho alertava a Twitter, tot i que la mateixa alcaldessa, Marta Farrés, responia hores més tard que els pollets es trobaven bé. “El millor que podem fer és deixar-los al seu aire, que creixin i es desenvolupin per ells mateixos, i s’adaptin a poc a poc al seu hàbitat i al seu dia a dia”, deia Farrés, a banda d’agrair-los per la seva preocupació.

L’Ajuntament demana col·laboració

Davant els avisos rebuts aquest cap de setmana per part d’entitats i de ciutadania, tècnics de l’Ajuntament n’ha intensificat la cerca i el seguiment sense que, de moment, s’hagin pogut localitzar. Malgrat que la recerca continua, l’Ajuntament demana que si algú localitza les cries, es posi en contacte amb els serveis municipals (al telèfon de Parcs i Jardins –93 745 32 94– o al de l’Oficina del Parc de Catalunya –93 727 91 66–).

Els animals del parc viuen en règim de llibertat i des de l’Ajuntament es fa seguiment del seu estat. Malgrat que disposen d’aliments naturals al seu entorn, aquestes setmanes s’ha reforçat puntualment l’alimentació amb productes recomanats. Alhora, i davant el naixement de les cries de cigne, es va senyalitzar el perímetre de nidificació.

La vida esclata al parc Catalunya: ara pollets de cigne

Comentaris
To Top