Publicitat
Ciutat

Rubèn López: "Faig el telecontrol dels ponts de la Gran Via"

“Faig el telecontrol dels ponts de la Gran Via”

Rubèn López Farrés és veí de Santpedor, al Bages, però sovint passa per Sabadell. La seva feina és un servei essencial, i aquests dies, com fa periòdicament durant l’any, també cal revisar el control dels pous d’aigua que hi ha als ponts de la Gran Via.

/ A.P.

En aquest cas, l’Ajuntament té subcontractada l’empresa on treballa, Elèctrica Pintó, i la seva feina consisteix a controlar, amb un sistema automàtic, que els ponts no s’inundin quan plou. Invisible, fora del que veu tot ciutadà quan hi passa, al darrere dels ponts hi ha enginyeria en moviment. “Tots tenen un pou que recull l’aigua, i un sistema de bombament la porta al clavegueram, que està més amunt”, explica López. Ell és programador informàtic, i fa la seva feina des d’una de les diferents caixes grises que hi ha a peu de carrer.

“T’ho agafes d’una altra manera”

Fins que el govern central no va permetre fer les primeres sortides al carrer, la sabadellenca Maria Dolors Soler complia estrictament el confinament i no sortia de casa si no era necessari.

/ A.P.

Aquests dies la Maria Dolors no treballa per un ERTO i, per tant, aprofita per anar a fer una volta cada matí, calculant el quilòmetre de distància permès per a les persones que surten a passejar. Això sí, es pot permetre prendre-s’ho amb calma: “Gaire d’hora no surto. Esmorzo tranquil·la i com que no vas a treballar, t’ho agafes d’una altra manera”. Soler viu a la Gran Via i li agrada pujar per la Rambla per l’ambient que s’hi respira i per poder veure les botigues, que de mica en mica van aixecant la persiana després de l’aturada obligada.

“Ara els cotxes van més confiats”

Cada matí, el Daniel i el Roc Palau surten a fer esport durant la franja dels adults. El pare pedala i el fill gaudeix del passeig des de la seva cadireta. “Només tinc aquest moment per sortir de casa”, explica el Daniel.

/ A.P.

Normalment surten amb bicicleta i fan el que anomenen ruta dels parcs, intentant evitar el trànsit i llocs amb molta gent. Ara el Daniel treballa des de casa, però abans anava a la feina amb bicicleta, i comparant la situació del trànsit posa sobre la taula que “ara n’hi ha menys, però els cotxes que hi ha també van més confiats, perquè no n’hi ha tants”.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top