Ciutat

L’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell obre període d’inscripcions per al casal d’estiu

L'espai disposa d'animals per conèixer com es viu al camp / CEDIDA

L’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell ha anunciat l’obertura del període d’inscripcions per al casal d’estiu. La proposta és prevista que arrenqui la darrera setmana de juny, el dia 22, i s’allargui fins al 31 de juliol, sota el nom de Viu l’estiu a pagès i a la masia de Can Deu, on les famílies podran inscriure els seus fills individualment.

El casal està adreçat a infants de 4 a 12 anys, i se celebra en torns setmanals, de dilluns a divendres. Paral·lelament, com cada estiu, s’ofereixen tallers i activitats a l’Espai Natura Fundació 1859 per als esplais i casals de la rodalia.

La proposta compta amb múltiples activitats relacionades amb la vida al camp com ara participar en el manteniment de la granja i l’hort, tallers relacionats amb els conreus i els productes del camp, jocs d’aigua i jocs tradicionals. El casal es desenvoluparà als matins en grups reduïts, amb un màxim de 40 nens per torn setmanal, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, amb la possibilitat d’ampliar l’horari fins a les 16 h, incloent-hi el dinar. Per facilitar l’accés de les famílies també s’ha previst oferir un servei d’acollida als matins (de 8 a 9 h) i un altre a les tardes (de 16 a 17 h).

Aquest any, a més, s’està preparant un Pla de contingències amb les mesures de protecció i prevenció que adoptaran davant el risc de contagi de la Covid-19, en aplicació de les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat.

Tallers per a esplais i casals d’estiu a l’Espai Natura

Paral·lelament al casal que organitza l’Espai Natura, la resta d’esplais també podran inscriure’s als tallers i activitats que, des de l’any 1998, la Fundació 1859 Caixa Sabadell, ara amb el suport de BBVA, organitza en aquest equipament mediambiental, entre Sant Joan i el 31 de juliol. Durant les vacances escolars, els grups de casals d’estiu i esplais podran aprendre-hi a fer pa, conèixer la vida quotidiana tradicional d’una masia o establir contacte amb una desena d’animals de granja.

L’any passat van passar per l’Espai Natura 1.132 infants en 42 grups d’esplais i casals d’estiu.

Què s’hi fa?

L’activitat Els animals de la granja a l’estiu està basada en el coneixement dels animals de granja de les masies tradicionals a través de la granja escolar amb 27 exemplars de deu espècies animals del món pagès inclosa a l’Espai Natura Sabadell. Els nens visiten els estables a fi de descobrir quins i com són els animals de granja, què mengen, per a què serveixen (aprofitaments), etc., tot tocant-los i alimentant-los. Tot seguit es duu a terme un seguit de jocs tradicionals a l’era i es desenvolupa un taller manipulatiu vinculat a la vida i a la masia i la granja.

El taller monogràfic Fem pa. El conreu tradicional del blat permet conèixer, pas a pas, el procés d’elaboració del pa: el conreu i la sega del cereal, les feines de batre i moldre per obtenir-ne la farina, el pastat de la massa i la cocció. Finalment cada nen elabora i cou el seu propi pa.

Al taller Vida i jocs tradicionals a la masia, els nens visiten la masia de Can Deu amb un monitor i, a través d’un joc en què ells mateixos representen personatges rurals, es mostren les diverses estances i la seva funció, a més d’aspectes de la vida quotidiana tradicional. A continuació, els participants van a l’era de la masia i juguen a jocs d’arrel tradicional.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top