Ciutat

Refer la pista d’atletisme de Sabadell pot costar un milió d’euros

Recuperar la Pista Coberta d’Atletisme no serà un tràmit, més aviat una obra milionària. L’equipament es va reconvertir a principis d’abril en un hospital de campanya temporal per la crisi de la Covid-19. Els operaris van desmuntar l’anella peraltada, una infraestructura delicada que, un cop se superi la crisi sanitària, s’haurà de reconstruir. I no a qualsevol preu: “Refer-ho suposarà de l’ordre d’un milió d’euros”, assegura el president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, en declaracions a aquest diari.

L’hospital es va construir amb el suport dels militars i els bombers en temps rècord: 15 dies. Per fer-ho, la pista es va desmuntar ràpid i sense consultar abans l’empresa constructora (Mondo Ibérica), coneixedora del paviment. Segons el vicepresident de la Federació, el sabadellenc Josep Maria Antentas, les “males maneres” resultaran en més costos de cara al futur. “Es va tirar pel dret. Es van posar a serrar l’anell aquí i allà. Va ser un gest precipitat, poc pensat i mal executat”, apunta. “Es va tallar amb radials i s’haurà de fer tot el voltant de nou”, afegeix Villuendas.

Imatge del desmuntatge de la pista d’atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

Les peces es van guardar a l’edifici de Fira Sabadell i allà segueixen des de fa mes i mig. L’hospital de campanya no s’ha hagut d’utilitzar en cap moment. Tot i això, segons apunta el cap de Malalties Infeccioses del Parc Taulí, es va estar a punt d’obrir el 20 d’abril a causa de l’expansió de l’epidèmia.

Qui ho haurà de pagar?

La reconstrucció suposarà un recàrrec extraordinari i necessitarà, segons asseguren des de la Federació Catalana d’Atletisme, el suport de les quatre institucions que van construir la pista: l’Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el Consell Superior d’Esports espanyol. Villuendas demana “diàleg” entre les institucions i fins i tot proposa que part de les ajudes destinades a sanitat puguin dedicar-se a recuperar l’equipament.

L’Ajuntament ja va destinar 175.000 euros a l’adequació de la pista per a la crisi de la Covid-19. Segons Antentas, el Govern municipal no hauria d’assumir tota la despesa de la reconstrucció. En aquesta línia, fonts municipals apunten que les obres de la pista d’atletisme estaran incorporades en el pla de xoc municipal i que “arribat el moment”, també es demanarà la col·laboració d’altres administracions.

El vicepresident de Federació Catalana d’Atletisme, el sabadellenc Josep Maria Antentas / LLUÍS FRANCO

Sense pista fins al 2021

El calendari de l’atletisme federat té com a punt d’arrencada el desembre i s’allarga fins al març en el primer tram de temporada. No obstant això, tot fa preveure que l’equipament no estarà disponible per a l’inici de la temporada 2020-21 i, per tant, segons el calendari marcat per CatSalut, les obres haurien d’esperar com a mínim fins a la primavera. “Tenim previst mantenir l’hospital temporal fins passat l’hivern que ve, que seria quan podria acabar un possible rebrot”, assenyala Pepi Rivera, directora assistencial de l’hospital de campanya. Des de la Federació, entenen la prioritat sanitària, però lamenten la paràlisi de l’atletisme català. “Una temporada en blanc serà un problema”, conclou Villuendas.

Comentaris
To Top