Ciutat

Salut mantindrà l’hospital de campanya a la Pista Coberta fins a finals d’any

L'hospital de campanya de la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

El Departament de Salut ha decidit mantenir l’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atletisme fins a finals d’any. Així ho apunten fonts del departament, que d’altra banda ha decidit començar a desmuntar alguns dels espais habilitats com annexes dels hospitals destinats a donar-los suport durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

La davallada de contagis i l’avaluació de diferents necessitats han fet que el Servei Català de la Salut hagi considerat el tancament d’alguns d’aquests centres, la majoria dels quals podran tornar a recuperar els seus usos habituals, sobretot aquells que estaven destinats a competicions esportives. Així, aquest mes es tancaran quatre espais que es van habilitar per donar suport als hospitals durant la pandèmia, dos pavellons a la ciutat de Barcelona i dos espais habilitats a Vic.

Refer la pista d’atletisme de Sabadell pot costar un milió d’euros

En el cas de la Pista Coberta d’Atletisme, es mantindrà fins a finals d’any, igual que Fira Salut, a Fira Barcelona, on la voluntat del Servei Català de la Salut és mantenir l’estructura instal·lada. “L’objectiu és estar preparats per una possible segona onada de contagis que podria coincidir amb la grip , i alhora minimitzar l’impacte als hospitals que estan recuperant la seva activitat ordinària”, apunten en un comunicat.

A la resta del país

A la ciutat de Barcelona s’està avaluant si es mantenen els espais habilitats. De moment avui comencen a desmuntar-ne dos: els pavellons Salut CEM del Guinardó i el Claror. Aquesta setmana s’acabarà de decidir l’ús dels altres dos espais; l’INEFC que gestiona l’Hospital Clínic, i el pavelló de la Vall d’Hebron que funciona actualment com a  Hospital de Dia Polivalent.

Pel que fa als espais habilitats a la resta de Catalunya a finals de mes es preveu desmantellar a l’Alberg Xanascat i el pavelló Salut de Vic, a la Catalunya Central i durant el mes de juny també  es desmantellarà la Residència Catalunya, a Manresa.

També deixaran d’estar activats els espais habilitats a Girona i Lleida. En total s’han habilitat 12 pavellons Salut a tot Catalunya, la majoria utilitzant espais pròxims als centres sanitaris.

A la ciutat de Barcelona s’han condicionat El CEM Olímpics de la Vall D’Hebron, l’ INEFC de l’Hospital Clínic, i els pavellons Salut CEM Guinardó i Claror. A l’Àrea Metropolitana l’hospital Vallès Salut ( Parc Taulí ) i l’hospital Fira Salut, a Fira de Barcelona. A la Catalunya Central s’han habilitat pavellons a Manresa; Residència Catalunya, a Vic; el pavelló Vic Salut, l’Antic Seminari i l’alberg Xanascat . I a Girona i Lleida el pavelló Fontajau i el de la Seu D’Urgell respectivament.

Segon Salut, el confinament de la ciutadania va impedir que el sistema es col·lapsés i la majoria dels hospitals han pogut assumir una bona part dels ingressos. D’aquesta manera i afortunadament, l’ocupació dels pavellons habilitats com a suport als hospitals ha estat baixa.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top