Ciutat

ERC demana que el govern de l’Estat pagui les prestacions d’atur als afectats per ERTO

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presentarà dimarts al ple de l’Ajuntament de Sabadell una moció per instar el govern central a pagar “de manera immediata” les prestacions d’atur als treballadors de Sabadell afectats per ERTOs que encara no han cobrat més de dos mesos i mig després de l’inici de la crisi derivada de la Covid-19. En la moció també es planteja que l’Ajuntament insti l’executiu de l’Estat a publicar en l’àmbit municipal el recompte dels que han cobrat i dels que no, en sèries quinzenals o mensuals des del 15 de març, una informació que l’administració central no ha facilitat ara com ara.

Segons apunta la formació, uns 80.000 catalans es troben en aquesta situació extrema segons el govern de la Generalitat, que ha rebut 3.000 correus de queixa. “Ja fa més de dos mesos que hi ha treballadors de Sabadell que no reben cap mena d’ingrés i que pateixen, doncs, una situació desesperant, persones en aquesta situació se’ns han adreçat i Esquerra els donarà veu al ple”, assenyala el portaveu del grup, Gabriel Fernàndez.

“Com a representants públics en l’àmbit local, exigim que el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) pagui les prestacions d’atur als treballadors afectats tan aviat com es resolguin les incidències i reclamacions”, afegeix. En aquest sentit, també exigeixen “transparència, cal que el govern espanyol faci públic quants han cobrat i quants no des del 15 de març”. I retreu al govern de la ciutat que “no hagi liderat l’acció política necessària durant tots aquests mesos davant el govern central”.

D’altra banda, també ha interpel·lat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín: “Som dels afortunats que hem cobrat cada mes des de l’inici de la pandèmia, que és el que és just, per a nosaltres i per a tothom, per escrit, demani a la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, de la forma més diligent en què sigui capaç de fer-ho, el pagament immediat de les prestacions d’ERTO a tots els treballadors afectats per aquesta situació, i que es resolguin de forma imminent totes i cadascuna de les incidències i reclamacions formulades al respecte”.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top