Publicitat
ESPORTS

El CE Mercantil acusa la Federació Catalana de “discriminar el futbol base”

Carlos López és el director esportiu del club mercantilista / Ll. Franco

Portarà cua. La resolució de la temporada 19/20 per part de la Federació Catalana de futbol de no validar cap descens i cap ascens en el futbol base (excepte la cobertura de vacants) ha aixecat força polseguera i un dels clubs més afectats, el CE Mercantil, ha mostrat la seva indignació a través d’un dur comunicat sota el títol ‘Nosaltres us acusem’ dirigit directament als rectors de l’ens federatiu català que presideix el sabadellenc Joan Soteras.

El club mercantilista, presidit per Jordi Grané, acusa la Federació de “ser poruga, de no atrevir-se a seguir aprofundint en la democratització de la institució. Les circumstàncies excepcionals derivades de la Covit-19 exigeixen passos més ferms i decidits per acabar de democratitzar les fites assolides i no pas retrocedir”. Sobre la seva postura, explica la nota que “volem codecidir amb la resta de clubs catalans. Com a Federació Catalana que som ens exigim una assemblea virtual i vinculant on tothom pugui decidir sobre aquesta temàtica que ens afecta”.

El discurs és dur i contundent: “ha estat una mesura discriminatòria vers el futbol base català que comporta greus perjudicis a alguns clubs catalans”. Com va explicar fa uns dies el director esportiu mercantilista, Carlos López, al Diari de Sabadell quatre equips (dos cadets i dos infantils) s’han quedat a les portes d’un probable ascens en les seves categories. “Han matat el millor futbol base de la comarca, però tornarem”, va expressar llavors. Ara, l’entitat ha fet un pas més amb una acusació directa: “apel·lar al codi ètic per argumentar aquesta decisió de ‘no als ascensos’ és una estratègia força qüestionable”, subratlla.

“Comprenem que som la Federació amb més llicències respecte a altres federacions autonòmiques i també som comprensius al fet que comandar aquest volum de competició no és gens fàcil, però a nosaltres ens encanten els reptes i creiem que amb el compromís, la saviesa i la complicitat de la major part dels clubs catalans podem aconseguir la imaginació logística necessària per afrontar el rept derivat de l’opció ‘d’ascensos sí’ en les pròximes temporades”, manifesta el CE Mercantil, que també llança un seriós avís: “cal replantejar-se el sentit de la Federació Catalana i del futbol català en un escenari postcovid que ens exigirà moltíssim. Acusem perquè la Federació Catalana som nosaltres, el Mercantil i la resta de clubs i les famílies catalans que gaudeixen jugant a futbol. Tenim el dret i l’obligació moral de fer-ho”, acaba el comunicat.

Publicitat
Comentaris
To Top