Publicitat
ESPORTS

Diversos equips sabadellencs es beneficien dels ‘no descensos’ al futbol territorial

La Sabadellenca de Jesús Rueda, 'Betis', tindrà un difícil repte a Segona Catalana

Era com un secret a veus i ara ja és oficial. La Federació Catalana de Futbol tanca la temporada 2019/20 amb ascensos i cap descens. De fet, aplica el Pla de competició per no perjudicar equips que encara podien salvar-se en el tram final de la lliga, entre els quals es troben diversos representants sabadellencs, com el filial del Centre d’Esports i el Tibidabo Torre Romeu (Segona Catalana), Cercle Sabadellès (Tercera) i el femení del Sabadell (Preferent). D’altra banda, el Roureda aconsegueix l’ascens a Tercera Catalana.

“Ha estat una decisió salomònica, la més populista”, afirma Quico Díaz, fins fa unes setmanes l’entrenador del Sabadell Nord, el millor representant local del futbol territorial. A partir d’ara, l’escenari de la Primera Catalana canvia a dos grups de 20 equips que, tanmateix, es convertiran en dos subgrups de 10 per escurçar la temporada 20/21, considerada de transició. “L’objectiu serà acabar entre els 10 primers per assegurar la permanència, el gran objectiu de l’entitat”. Cal recordar que a la banqueta de Ca n’Oriac s’hi asseurà Pablo Becerril.

A Segona Catalana la principal novetat serà l’augment de dos equips en el grup, que passarà de 18 a 20. També es preveuen subgrups de 10 equips i tot apunta que només els 4 primers de cada grup tindran opcions a les places d’ascens. La resta hauran de lluitar per una permanència que Jesús Rueda, Betis, tècnic de la UE Sabadellenca, considera que “serà més complicada que en anys anteriors. El més probable és que hi hagi més descensos, fins i tot n’hi poden haver 6 o 7. També serà una competició diferent i un nou repte per nosaltres”. El conjunt taronja sempre sap competir molt bé i ara espera conformar una plantilla competitiva capaç d’aconseguir l’objectiu. El Sabadell B tindrà una nova oportunitat mentre el Tibidabo TR, que ja havia assumit el descens, li tocarà refer-se i treballar de valent per evitar una situació semblant la pròxima temporada. La incògnita és quan començarà: es parla del mes d’octubre com a data més probable.

Mercantil, la creu de la moneda

El futbol base, amb l’excepció dels juvenils que hauran de cobrir vacants de Lliga Nacional, no tindrà ni ascensos ni descensos. Una decisió que ha perjudicat especialment a un equip de la ciutat: el CE Mercantil. Dos cadets i dos infantils es trobaven en posició de privilegi per accedir a la categoria superior i això s’ha anat a orris. “Han matat el millor futbol base de la comarca, però tornarem”, era la contundent reacció del director esportiu del CE Mercantil, Carlos López, qui no s’explica com “salven un equip amb 3 punts i no deixen pujar els primers”.

Publicitat
Comentaris
To Top