Publicitat
Ciutat

Moció d'urgència pel rebuig a la prohibició del TS a exhibir banderes no oficials als ajuntaments

La bandera irisada i la trans al balcó de l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu / CEDIDA

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell han presentat una moció d'urgència al ple d'aquest dimarts contra la sentència del Tribunal Suprem (TS) espanyol feta pública ahir i que prohibeix l’exhibició de banderes i símbols no oficials en edificis públics. El text suma 13 dels 27 regidors, tot i que s’ha ofert a tots els grups del consistori per presentar-la-hi plegats, segons es detalla en un comunicat.

La resolució del TS anul·la un acord de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife per exhibir la bandera nacional canària a la seva seu. La resolució estima el recurs de l’Advocacia de l’Estat espanyol contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries, que havia considerat que l’hissat estava "perfectament contemplat" dins la legalitat espanyola.

Publicitat

A efectes pràctics, el text prohibeix que, entre altres, no es puguin penjar altres banderes, com és el cas de l'estelada, o la bandera LGTBI.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top