Publicitat
Ciutat

Hi ha més oferta que demanda de places a les escoles bressol municipals de Sabadell

La davallada de la demanda ha estat tan important que hi ha excés d'oferta en aquests centres públics de 0 a 3 anys

Imatge d'arxiu d'una escola / LLUIS FRANCO

Ha caigut la demanda de places a les escoles bressol municipals de Sabadell de cara al curs 2020-21. La davallada ha estat tan important que, després de la preinscripció, hi ha vacants a la majoria d’aquests centres educatius per a infants de 0 a 3 anys de la ciutat, quan anys enrere hi havia llista d’espera.

Des de l'Ajuntament, apunten cap a diversos motius que explicarien la baixada de demanda. Un dels principals és, segons el regidor d'Educació Manuel Robles, el descens de la natalitat a Sabadell, que ja es preveia a la ciutat. Una altra de les causes seria la por o la incertesa de les famílies al contagi del coronavirus.

Publicitat

Per altra banda, a raó del context de crisi que ha generat la pandèmia, Robles explica que també és probable que la situació de moltes famílies hagi canviat, per culpa d’acomiadaments o ERTOs, alterant alhora les necessitats de conciliació de la vida familiar i laboral. “Esperem que quan la situació es tranquil·litzi hi hagi un repunt en la demanda”, confia el regidor. La preinscripció telemàtica d’aquest any, compresa entre el 13 i el 22 de maig, tampoc no hi hauria ajudat.

La baixada de demanda no ha estat uniforme en totes les escoles bressol municipals. En algunes, com per exemple la de la Romànica, n’hi ha hagut més que no pas places. En principi, però, totes les escoles bressol públiques podran obrir amb normalitat. De cara a aquest mes, hi ha la previsió que les escoles bressol que tinguin sol·licituds puguin reobrir el 15 de juny, “un cop es pugui fer el tràmit administratiu”, i sempre “complint la revisió i adequació de les instal·lacions”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top