Ciutat

Els accidents greus de trànsit cauen un 83% durant l’estat d’alarma a Sabadell

Un accident a la carretera de Barcelona, durant l'estat d'alarma / MARTA ORDÓÑEZ

Els accidents amb víctimes greus o mortals a Sabadell han baixat en picat a Sabadell, un 83,33 %, en relació amb el mateix període del 2019. La xifra respon al descens del trànsit durant aquests dos mesos i mig, però està en sintonia amb els descens de la sinistralitat registrat el passat any.

Segons informa el consistori en un comunicat, aquesta és una de les dades sobre accidents de trànsit presentades durant la celebració aquest dimecres del Consell Local de Seguretat Viària,que aplega representants de l’Ajuntament de Sabadell, de diferents entitats ciutadanes, de l’àmbit de la seguretat viària o l’educació, cossos de seguretat, serveis d’emergències, professionals, agents socials, grups municipals.

Segons l’informe de sinistralitat, del 14 de març al 31 de maig s’han produït 84 accidents, 30 dels quals amb resultat de persones ferides lleus i 2 molt greus. No s’ha registrat cap víctima mortal. En el mateix període del 2019, hi va haver 309 accidents, dels quals 107 amb ferits lleus i 12 amb molt greus  (una persona va morir). El descens del total d’accidents ha estat del 72,82% en relació amb el 2019, una baixada similar a l’obtinguda en els accidents amb ferits lleus  (-73,11%). La caiguda més acusada ha estat en el registre d’accidents amb ferits greus o morts, amb un 83,33% menys.

Balanç 2019

Pel que fa a les dades del 2019, l’any passat es van produir 1.379 accidents de trànsit (230 amb motocicletes implicades), dels quals en 530 hi va haver ferits lleus i en 41 es van produir ferits greus o víctimes mortals. Van morir 6 persones: 4 atropellades, 1 conductor d’automòbil i 1 motociclista. El percentatge d’accidents amb ferits és del 41% i el de sinistres amb greus o víctimes mortals del 7,2%. 

Del total de 1.379 accidents de l’any passat, 571 van ser amb resultat de persones ferides, un 10,2% menys que el 2018, i d’aquests, 41 van registrar ferits greus o van causar víctimes mortals, fet que comporta un descens del 45,33% en relació amb el 2018, quan se’n  van produir 75. El total de persones ferides per accidents va ser de 713, cosa que representa un descens significatiu comparat amb els darrers cinc anys, en què el registre se situa al voltant de 900 persones ferides anualment.

Les causes principals que van originar el 41 accidents amb ferits greus o morts van ser la manca d’atenció a la conducció; la pèrdua de control del vehicle, l’excés de velocitat i no respectar els senyals de prioritat. Gairebé la meitat de les víctimes d’aquests accidents són vianants atropellats, concretament 20. Durant el 2019 es van produir 145 accidents amb atropellaments, el 10,5% del total, amb 99 persones ferides lleu, 20 greus i 4 mortes.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top