Publicitat
Oci i cultura

Reobre la biblioteca post-Covid: 'Do not cross'

En marxa el servei de prèstec i devolució de llibres i revistes de la majoria de biblioteques de Sabadell

Les cintes perimetren el circuit a seguir, tant d'entrada com de sortida / LLUÍS FRANCO

Les biblioteques de Sabadell han reobert aquest matí, malgrat que de forma parcial. Els usuaris han de demanar cita prèvia per poder entrar al recinte. Una vegada als accessos, un revisor comprova que quadri l'usuari amb l'hora de la cita. Posteriorment, han de rentar-se les mans amb hidrogel i seguir estrictament un circuit protegit amb cintes de l'Ajuntament de Sabadell que delimiten el perímetre (popularitzades al cinema com el Do not cross policial). I una vegada al taulell, on poden recollir la comanda de llibres que prèviament han fet. No està permès, doncs, passejar pels passadissos i guaitar entre els llibres.

Els primers ciutadans han arribat a partir de les 9.30 h, malgrat que de forma individual i separats en torns de 10 minuts de distància. En el cas de la biblioteca central de Sabadell, la Vapor Badia, les bibliotecàries tenien preparats ja els paquets de llibres sol·licitats, per lliurar a cada respectiu usuari.

Una família recollint la comanda de llibres infantils, aquest matí a la Vapor Badia / LLUÍS FRANCO

De fet, algunes comandes esperaven des de març. "Les primeres persones que han vingut són usuaris que hem trucat aquests dies per recordar-los que tenien una reserva de llibres feta i que ja podien venir a buscar-la", explica Miracle Vilella, treballadora de la Vapor Badia. Els llibres infantils seran ara, probablement, un dels àmbits amb més peticions, especialment de cara a les vacances d'estiu (que pel gruix dels escolars, especialment els més petits, serà quasi un contínum).

Publicitat

A banda dels nous préstecs, també es poden fer retorns. En aquest cas, no cal entrar a l'edifici: N'hi ha prou amb depositar els llibres a la bústia exterior. "Però llavors els deixarem en quarantena, durant 14 dies", explica Vilella, "ja que és el temps del protocol per possible Covid-19". Aquests llibres -que podrien estar 'contaminats'- seran depositats a l'Auditori de la Vapor Badia, un espai prou ample on esperar les dues setmanes de reclusió sense que el virus es pugui escampar per la biblioteca.

L'alcaldessa Marta Farrés i el regidor Carles de la Rosa, al taulell / LLUÍS FRANCO

Farrés sobre la fase 1: "La ciutadana ha respost molt bé"

Des d'aquest matí, totes les biblioteques són obertes excepte les de Sud i Creu Alta, ha explicat l'alcaldessa Marta Farrés durant la visita que ha realitzat a la Vapor Badia. "Les reduïdes dimensions i el personal risc desaconsellen la seva oberta, ara per ara", ha explicat. Farrés, a més, ha realitzat una lectura positiva del comportament de la ciutadania durant la fase 1: "La gent ha respost molt bé, tothom va amb mascareta, tret d'alguna excepció. I les dades del Taulí acompanyen".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top