Publicitat
REFLEXIONS DE CONFINAMENT

Jordi Roca: “L’esperança que tenim és que la gent estarà més per aquí”

Reflexions de confinament amb el president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell

Jordi Roca, en una imatge d'arxiu / CEDIDA

Sigui per la por a viatjar, perquè potser no es pot anar a tot arreu o perquè no hi haurà tants diners per fer-ho, des del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell, el seu president, Jordi Roca, explica que “l’esperança que tenim és que la gent estarà més per aquí” i, per tant, és més probable que consumeixi en els establiments locals. Un benefici entre cometes perquè, sigui com sigui, els bars i restaurant d’aquest sector estaran limitats per les mesures de prevenció i distanciament social pel coronavirus. El temps que es guanyi per no haver d’atendre totes les taules s’haurà de destinar a la neteja o al repartiment a domicili.

Més plats per emportar

Roca és dels que creu que el confina- ment no ens abocarà a canvis gaire profunds en el món de la gastronomia i la restauració, però sí que transmet ganes de continuar i fer els canvis oportuns.

Els que vulguin treballar productes de proximitat ho seguiran fent, i els que busquin preu el continuaran trobant, apunta; “n’hi ha per a tothom, hi ha tants locals i tants clients que tothom troba el que busca”. Principalment, el sabadellenc creu que “es vol pensar en productes nous, més fàcils d’utilitzar, que no siguin tant per compartir, amb la possibilitat d’emportar-s’ho a casa”. La il·lusió, les ganes i la imaginació es man- tenen més que mai.

Un pas més en la tecnologia

El confinament i el tancament obligat de bars i restaurants ha comportat que els establiments acceleressin el salt a la tecnologia. Els QR ja són un més a les terrasses dels establiments amb les cartes, i la informació dels locals ja està a Internet per no quedar-se enrere. “El més important és utilitzar la informàtica, no volem perdre quota de mercat; ser-hi”, remarca Roca. Tothom sap que tindrà menys espai i per tant menys negoci i està buscant les vies possibles per arribar als seus clients i arribar a nous tenint en compte la caiguda dels ingressos que ja estan patint.

La cuina, per gaudir-la

Segons el president del Gremi d’Hostaleria la cuina és per gaudir-la, i si bé reconeix que com moltes disciplines, l’han treballat molts ciutadans aquests dies tancats a casa, als professionals del sector els beneficia perquè els dona valor. “Cuinar sap cuinar tothom, una altra cosa és fer-ho amb gust, ganes, espai i temps”, reivindica Jordi Roca.

Publicitat
Comentaris
To Top