Publicitat
ESPORTS

Gerard Figueras: "L'esport ens ha d'ajudar a recuperar la dinàmica"

Gerard Figueras ha fet una visita institucional al Club Natació Sabadell / Lluís Franco

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, assegura que el setembre s’iniciarà la temporada amb mesures d’aforament als recintes. Així ho explica en una entrevista concedida al Diari de Sabadell després de la seva visita institucional, juntament amb la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, a les instal·lacions de Can Llong del Club Natació Sabadell. "Al marge del Barça i l’Espanyol és el primer club del país, no només de natació”. Ara, la línia d’actuació estar a ajudar a les entitats esportives a sortir d’aquest atzucac tan aviat com es pugui aportant, d’una banda, subvencions, i de l’altra crèdits a través de l’Institut Català de Finances.

A dia d’avui, quina és la fotografia de l’esport català? L’esport català està tocat. Amb 48 hores vam tancar més de 40.000 instal·lacions, incloses les privades com les del CN Sabadell. Era imprescindible tornar a aixecar la persiana, si bé és cert que ens hauria agradat fer-ho a un ritme més elevat del que ho hem acabat fent. És cabdal que aquesta reobertura no pari. M’agradaria enviar un missatge als gestors de clubs i gimnasos demanant que la reobertura es faci amb totes les garanties pels usuaris. I un missatge per a ells: tenim instal·lacions segures, per tant convido a tothom a tornar a fer esport als seus clubs i gimnasos. L’esport no és un vagó de cua carregat de rocs. És una locomotora que ens ha d’ajudar a recuperar la dinàmica de país.

En quin escenari es treballa per reprendre l’activitat esportiva? Al setembre iniciarem la temporada. Abans, a l’estiu, ja podrem dur a terme activitats d’estiu com casals, campus i colònies. De cara al setembre no hi ha res que ens faci pensar que no podrem començar la temporada. Això vol dir que podrem fer l’activitat d’estiu i l’inici de la temporada com fa un any? No. Ho haurem de fer amb mesures d’aforament i sanitàries. Serà un punt més feixuc però val més fer-ho amb dificultat que no pas continuar amb la persiana abaixada. Res ens fa pensar que ni a l’estiu ni al setembre puguem recuperar màquines, temporades, activitats esportives... Afortunadament tenim l’experiència d’aquests tres mesos i amb més facilitats sabríem com actuar en el cas d’un hipotètic rebrot.

D’aquesta situació viscuda, quina lectura se’n pot extreure? Els ciutadans que millor han superat una possible infecció per la Covid han estat els ciutadans saludables. És a dir, la gent que tenia bons hàbits d’alimentació i de pràctica física han tingut una menor afectació per part de la Covid i que millor l’han superat quan l’han tinguda. Tanmateix, necessitem més recursos per invertir en polítiques públiques de pràctica de l’esport i activitat física per superar un possible rebrot i les Covid que puguin venir. És imprescindible que la ciutadania entengui que si volem estar més preparats i no tensar el sistema sanitari davant un episodi com aquest, necessitem ciutadans més saludables. Ens interessa que tothom faci esport.

La Generalitat rebaixa l’import de recuperar la Pista d’Atletisme de Sabadell a 500.000 euros

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top