Publicitat
Ciutat

La FAVS anuncia mobilitzacions per l’obertura dels CAP

Sense notícies de la reobertura del CAP de Gràcia ni el consultori del Poblenou. I dubtes sobre el futur del CAP de la Concòrdia, que a hores d’ara continua prestant exclusivament el servei de pediatria. Partint d’aquesta premissa, la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) anuncia noves mobilitzacions per reclamar a CatSalut i a l’ICS la reobertura “immediata” dels centres d’atenció primària. “No entenem per què aquests centres continuen tancats, no té cap sentit ara que la sanitat ha quedat descongestionada i que ha passat el pic de la pandèmia”, ha expressat el president de l’entitat veïnal, Manuel Navas.

En aquest sentit, assegura que han demanat una resposta a la Generalitat i encara es troben a l’espera. També temen que l’atenció primària s’acabi convertint en un servei exclusiu per pediatria, ara que s’ha implantat canvi, motivat per la pandèmia: “Els mateixos professionals d’aquest CAP creuen que no retornarà el servei habitual”, exposa Navas. Tanmateix, el departament de Salut no s’ha pronunciat al respecte i no hi ha cap decisió oficial.

Publicitat

Aquestes mobilitzacions, doncs, se sumarien a les que ja s’han iniciat cada dilluns i dimecres. Es tracta de concentracions davant dels diferents centres d’atenció primària de la ciutat per reivindicar el reforç de l’atenció primària. Amb la lectura del manifest, també reclamen denunciar la situació i la sobrecàrrega que han tingut els centres. “Optimitzar no significa tancar els CAP, sinó dotar-los de recursos, de més personal”, denuncia.

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Sonia Sada, en vista del silenci de l’administració catalana ha reclamat per carta a la Generalitat l’obertura dels dos centres que encara romanen tancats i el calendari del retorn dels serveis ordinaris als CAPs.

La FAVS comença una sèrie de mobilitzacions als centres sanitaris de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top