Ciutat

Últim pacient ingressat amb coronavirus al Taulí després de tres mesos i mig de pandèmia

/ LLUÍS FRANCO

Tres mesos i mig després d’anunciar el primer cas positiu per coronavirus al Taulí, la corporació sanitària local ja només té un pacient ingressat per aquesta malaltia. Es tracta d’una persona gran, amb patologies prèvies greus, que va ingressar fa gairebé dues setmanes. Aquest dilluns, de fet, se li tornarà a fer la prova diagnòstica de la malaltia i se sabrà si ja l’ha passat, però fins aquest divendres, al tancament de l’edició, era l’única de l’hospital que tenia activa la Covid-19.

Des del 6 de març, en què es va registrar el primer positiu en una professional directiva del Taulí, l’hospital sabadellenc ha diagnosticat unes 2.300 persones en total, 1.700 de les quals han estat hospitalitzades, 300 corresponen a l’atenció domiciliària i un nombre molt similar a l’atenció primària. A part d’aquesta persona que continua hospitalitzada perquè encara té la malaltia, n’hi ha una cinquantena més que ja no són positives però tenen patologies associades a la Covid-19 que requereixen el seu ingrés.

Pel cap del servei de Malalties Infeccioses del Taulí, Manel Cervantes, que ja només en quedi un de positiu és una bona notícia, tot i que es mostra atent perquè hi poden haver nous casos. “Nosaltres calculem que si hi ha menys de 5 casos per cada 100.000 habitants, és a dir, que a l’àrea de Sabadell que són 400.000 persones serien 20 malalts en 14 dies, diríem que estaríem epidemiològicament en una època favorable. Però és que no ens arriba ni a cinc, ens arriba a dos”, afegeix, que és la mitjana dels casos diagnosticats que hi ha hagut a l’hospital en el darrer mes, tot i que no han requerit ingrés. Per això, Cervantes creu que “estem molt bé”.

Publicitat

Els joves

Davant l’allau de notícies sobre nous contagis entre els joves, Manel Cervantes creu que no s’ha de generar alarma perquè “el que passa és que ara es fan proves, abans no en feien”. I apunta que generalment són casos lleus.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top