BARBERÀ

Vigilància als pisos de Ronda Santa Maria per evitar més ocupacions

Bloc de pisos de Ronda Santa Maria / CEDIDA

A un dels blocs de pisos de Ronda Santa Maria, concretament el número 211, fa temps que s’hi acumulen problemes. Els llogaters denuncien que s’hi produeixen ocupacions il·legals que han degenerat la convivència. Entre la comunitat de veïns —manifesten—, hi ha sensació d’inseguretat.

És per això que s’hi ha establert un servei de vigilància presencial que, des de la setmana passada, es realitza a les nits (de 20 h a 8 h). L’ha iniciat l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), propietària de la promoció d’habitatge de lloguer de Protecció Oficial, després que l’hi requerís l’Ajuntament de Barberà.

Bloc de pisos de Ronda Santa Maria / cedida

El consistori reconeix “la sensació d’inseguretat generada per les ocupacions il·legals” i vol evitar que se’n produeixin més.

Publicitat

Per intentar apaivagar problemes de convivència al bloc, a més, està previst que es posi en marxa un servei de mediació especialitzat en conflictes comunitaris; també contractat per l’AHC. La deixalla que generen alguns inquilins a dins del bloc o qüestions bàsiques d’higiene han despertat tensió entre els veïns.

Però aquests no són els únics incidents. Aquest mes de maig, en ple confinament, un incendi al bloc del costat (el número 113, també de l’AHC) va deixar sense subministrament d’aigua ni desaigües a una norantena de famílies. Aleshores l’Ajuntament va oferir als veïns poder-se allotjar en un hotel, però molts ho van rebutjar per por a que els ocupessin el pis.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top