Ciutat

El jutjat desestima la suspensió del tercer grau per a Forcadell

L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, sortint de la presó de Was-Ras després d'obtenir el tercer grau penitenciari / ACN

El jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Catalunya ha desestimat la suspensió cautelar del tercer grau atorgat a la sabadellenca Carme Forcadell. La mateixa mesura també s’aplicarà a l’exconsellera Dolors Bassa, en contra de que havia demanat la fiscalia.

Segons les interlocutòries del magistrat, la llei només preveu la suspensió cautelar quan es presenta el recurs d’apel·lació davant del tribunal sentenciador, no pas abans, en el recurs d’alçada al jutjat de vigilància penitenciària contra la resolució administrativa de la Generalitat.

Per això, dona deu dies a les afectades perquè presentin al·legacions al recurs de la fiscalia. Aquest argument és el mateix que va utilitzar l’advocat de Jordi Sànchez per oposar-se a la suspensió del tercer grau acordada pel jutjat de vigilància número 5.

D’altra banda, el mateix jutjat ha rebutjat pronunciar-se sobre l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari a Bassa, ja que la situació ja està superada per la concessió del tercer grau.

Comentaris
To Top