EDITORIAL

Sí, ells també compten

Com el conjunt de les societats europees, Sabadell experimenta des de fa anys l’envelliment de la seva població. Ara fa dues dècades, l’any 2000, la població de més de 80 anys representava el 3,5% del veïnat de la ciutat.

El 2019, ja eren el doble: el 6,1%. 12.939 sabadellencs, entre els 39.913 que superen avui els 65 anys. Durant la crisi sanitària de la Covid-19, com en l’inici d’aquest editorial, s’han publicat moltes xifres referents a la gent gran. S’han comptabilitzat morts en residències i en hospitals, omplint uns registres impersonals, sense cares, sense noms. Sense una història al darrere.

Publicitat

Algunes experiències de la nostra gent gran han sortit publicades al D.S. al llarg de la crisi, a través d’ells mateixos o dels seus familiars, però aquest diari ha volgut baixar al carrer i conèixer les seves impressions de primera mà. Tot plegat en un moment transcendental per combatre l’evolució del virus, amb un desplegament de carpes per fer tests intensius a Sabadell, Terrassa i Ripollet.

La gent gran de Sabadell representa l’experiència, la saviesa i la perdurabilitat de la nostra identitat; actius que són fonamentals pel present i futur de la ciutat. Cal que ho posem en valor.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top