Ciutat

L’Ajuntament instal·la un control fotogràfic a la Rambla d’Ibèria

L’Ajuntament de Sabadell ha instal·lat un control fotogràfic a dos semàfors de Rambla d’Ibèria, un a la cantonada amb el carrer de Llobet i Gràcia i l’altre a la confluència amb el carrer de Frederic Soler. Les càmeres es van instal·lar fa quinze dies i, segons confirmen fonts municipals, la intenció és aconseguir que els conductors respectin les graelles grogues de la carretera. Una mesura que els veïns aplaudeixen: “El carrer de Llobet i Gràcia és el nostre únic punt de sortida, i generalment està col·lapsat perquè els cotxes a la Rambla d’Ibèria ocupen els espais de sortida”, exposa Rosa Sancho, veïna del barri de Can Feu i membre de la plataforma veïnal Obres Rambla Ibèria. Així, amb la mesura, els veïns esperen que no es col·lapsi la sortida de l’anomenat sector Planetes.

Tot i aquesta mesura, que intenta donar solució a un dels problemes de mobilitat que pateix l’anomenat sector dels Planetes, la plataforma veïnal presentarà una moció al proper ple municipal per abordar els problemes de mobilitat i d’espai públic del sector dels Planetes.

Segons ha informat Rosa Sancho, aquesta estratègia busca posicionar els diferents grups municipals i abordar una solució “integral” que doni resposta als problemes del barri.“Ens hem reunit amb govern i oposició i tots hi coincideixen, tenim greus problemes de mobilitat”, ha expressat Sancho. Tanmateix, ara esperen una resposta que es tradueixi en millores per a Can Feu.

CAN FEU obres rambla ibèria semàfor control fotogràfic / V.R.

Nou control fotogràfic a Rambla Ibèria / Victòria Rovira

Reobertura de Freser Lawton

Durant aquest estiu, l’Ajuntament ja ha fet petites intervencions per atenuar els problemes interns de mobilitat. Per exemple, s’ha fet un canvi de direcció del carrer de Freser Lawton i s’ha reobert –estava tancat des del 2016– el tram entre el carrer de Caresmar i el carrer de Júpiter per facilitar el trànsit intern. El regidor de districte, Eloi Cortés, en declaracions al D.S. ha demanat “paciència” i avança que hi ha altres actuacions que trigaran més temps a fer-se realitat.

D’altra banda, per donar resposta a la manca d’aparcament a la zona, s’ha habilitat el solar ubicat al carrer d’Urà, una solució “gens útil” per al veïnat, manifesten. “Sempre hem fet servir aquest espai com a aparcament, tot i no estar habilitat”, denuncia Sancho. Hi coincideix una altra veïna, Susana Cervantes, que assegura que de totes maneres es veuen obligats a aparcar en doble i triple fila.

És per això que critiquen que l’Ajuntament hagi instal·lat senyals que marquen la prohibició d’estacionar al carrer de Mercuri. “No tenim cap altre remei i no entenem ara les postures sancionadores”, denuncien. El regidor, però, assegura que ja s’està buscant la forma de recuperar l’aparcament a carrers del voltant.

Comentaris
To Top