Ciutat

Ball del Rodet: 20è aniversari sense celebració

El Rodet es queda sense festa / ÓSCAR ESPINOSA / LLUÍS FRANCO

El Rodet es queda sense festa / ÓSCAR ESPINOSA / LLUÍS FRANCO

El calendari ha jugat una mala passada al petit capgròs que, per a molts, és dels primers actes festius de la cita més esperada de l’any, la del Ball del Rodet. La mala fortuna fa que no es puguin celebrar els 20 anys que fa que el personatge del Rodet s’ha integrat a la festa.

L'element el va crear el sabadellenc Efrén Montoya, que treballava en una impremta. El 1998, per encàrrec de la Colla de Bastoners, va dibuixar el personatge en forma de rodet, una imatge que es va fer servir en un llibret en què s’explicava què era el ball i com s’havia de dur a terme.

Publicitat

Aquell any es va fer el ball, just després del pregó, i dos anys després, el 2000, es va convertir en el capgròs que avui dia tots coneixem i estimem.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top