Ciutat

La buidor de l’acte esportiu més multitudinari

La Festa Major, sense cursa / LLUÍS FRANCO

El punt exacte de la sortida, davant del Palau Municipal d’Esports. A la foto de l’esquerra hi veiem un grapat de corredors esperant el tradicional tret.

A la dreta, en el mateix lloc, el mític atleta olímpic sabadellenc Josep Molins simulant una sortida fantasma amb la pistola i l’speaker dels últims 14 anys, el també atleta Àngel Viñeta amb el micròfon, completament sols sobre l’asfalt escenificant el que no es viurà aquest diumenge.

És la buidor de l’acte estrella del programa esportiu i gairebé el més multitudinari de tota la Festa Major de cada any. El 2019 es van superar els 3.200 inscrits.

“És una cosa impensable, mai podíem imaginar quedar-nos sense Festa Major quan Sabadell és una ciutat que la viu amb molta intensitat i ganes de sortir al carrer”, diu resignat l’Àngel, que sempre ha fet d’speaker a la mitja marató. “M’ho passo bé i també requereix conèixer els atletes importants, els seus currículums i fer una mica de salsa. Ho trobaré a faltar aquest any. Una llagrimeta, respirar fondo i desitjar que hi puguem tornar l’any vinent” és la seva reflexió.

Josep Molins, que va superar la Covid-19 en un moment molt delicat, està totalment conscienciat: “Amb els anys, això ho recordarem com quan la guerra va suspendre les Olimpíades. Per a nosaltres la Cursa és un dia molt especial. Ens toca treballar de valent, però és una prova que reuneix tots els ingredients.

Serveix per passar-ho bé i també per comprovar l’estat de forma de cara a la nova temporada”. Tocarà esperar.

Comentaris
To Top