Publicitat
Ciutat

Sabadell destinarà 150.000 euros per reformar la Gran Via i l’àmbit del Ripoll

La modificació del crèdit obre pas a un programa per redefinir un dels principals eixos viaris de la ciutat

Vista general de la fàbrica de l'Artèxtil, en una imatge d'arxiu de l'any 2008 / LLUÍS FRANCO

El ple de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest dimarts en el ple de setembre una modificació de crèdit del Pressupost General de l'Ajuntament de Sabadell per a l'exercici 2020 que preveu destinar fins a 150.000 euros a replantejar l’entorn de la Gran Via i el riu Ripoll. Es tracta d’una partida que ha de permetre repensar l’espai d’aquest entorn de la ciutat, i que va ser una de les propostes estrella de Junts per Sabadell en les darreres eleccions.

"Enguany s’ha creat el programa de transformació urbana de l’àmbit Gran Via - Ripoll i per encarregar aquest 2020 tasques d’elaboració i redacció de projectes tècnics es necessita d’una consignació de 150.000 euros", es detalla en el document, que ha prosperat aquest dimarts.

El projecte és fruit de l’entesa entre el Govern i Junts per Sabadell, que ha permès a l’executiu local tirar endavant projectes de ciutat com ara els pressupostos per al present exercici o les ordenances fiscals. De fet, la remodelació urbanística i d’usos de l’entorn de la Gran Via i el riu Ripoll eren una de les iniciatives estrella que l’equip de Lourdes Ciuró duia sota al braç de cara a les eleccions de l’any passat.

D’aquí ha nascut el programa municipals Transformació Urbana de l’Àmbit Gran Via - Ripoll, que encapçala l'exregidor de l'òrbita de Junts per Sabadell Toni Font, i que pivota sobre els eixos del compromís per a un desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient. Precisament, la Gran Via es veu com una barrera que separa la ciutat en dos per allà on passa, i que es replantejarà per pacificar-la i humanitzar el seu entorn.

De la mateixa manera, la previsió és apropar els extrems de la via, ara separats per carrils de ciment i asfalt, motiu pel qual es busca reduir l'impacte a nivell de via d'alta ocupació que ara mateix té la carretera. Això, però, serà difícil sempre que no hi hagi una alternativa per anar de l'autopista C-58 a Castellar del Vallès, per exemple, donat que tot el trànsit, o el gruix d'ell, ha de passar sí o sí per la Gran Via.

És per això que es treballa en aquest programa, que ha de servir per transformar tot un espai ara ocupat per vehicles. Amb tot, es preveu generar activitats que converteixin l’espai en un pol d’atracció per a economies vinculades amb el coneixement, aprofitant espais ja existents i generant sinergies entre els actors que tenen presència al llarg de la Gran Via, on hi ha, per exemple, l'ESDi, el Club Natació, l'espai de l'antic Artèxtil (amb tot el potencial que això suposa) o la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), entre altres.

Des de l’oposició s’ha posat de manifest, però, que la mesura, inclosa dintre de la modificació pressupostària vinculada amb l’impacte de la Covid-19, no estava ben detallada i, per tant, no tenien dades per donar-hi suport. Així s’ha pronunciat la regidora de la Crida per Sabadell Anna Lara, que ha valorat que la partida no estava detallada, o el regidor de Ciutadans José Luis Fernández, que desconeixia el vincle entre l’impacte del virus i la inversió en el programa. Des del Govern, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González, ha defensat el caràcter tècnic del projecte que caldrà dibuixar.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top