Ciutat

La UAB aparta de la docència al professor negacionista

Una pancarta de rebuig al professor / D.S.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha apartat temporalment de la docència a Antonio Galera, el professor negacionista de la Facultat de Ciències d’Educació que demanava a l’alumnat que no complís les mesures anti Covid. Virgina Luzón, vicerrectora de Comunicació i Promoció de la UAB, en declaracions a aquest diari, afirma que la universitat ha decidit apartar cautelarment el docent i substituir-lo per un altre fins que els serveis jurídics del centre no emanin una conclusió. “El funcionari està sent investigat, i com a tot procediment administratiu, té uns terminis concrets”, ha avançat la  vicerrectora, que destaca que “caldrà comprovar si ha incurrit en la falta”. El primer pas és recavar tota la informació.

El docent, que imparteix Didàctica de l’Educació Física, va vulnerar, segons va anunciar el consell d’estudiants de la facultat i va confirmar la mateixa universitat, el pla de contingència de la Covid-19 al donar classes sense mascareta i negar públicament la seva utilitat sanitària.

Segons relaten diversos estudiants, el primer dia  de classe va demanar als alumnes que no complissin les mesures d’higenització de mans ni l’ús de la mascareta durant les seves classes. “Si no ho feiem així, no seríem avaluats i ens convidava a  sortir de la seva classe”, detallen.

Publicitat

La plataforma estudiantil assegura que “no és el primer cop que es reben queixes d’Antonio Galera”, sent el professor pitjor valorat segons l’enquesta d’evaluació de l’actuació docent que cada semestre organitza la UAB.  “És un mal endèmic de la facultat i això ha estat la gota que ha fet vessar el got”.

Més mobilitzacions

Des del consell d’estudiants exigeixen que aquesta investigació no  quedi en paper mullat i amenacen amb mobilitzacions massives si el docent torna a les aules: “Tenim por a possibles repressàlies”, expressen els alumnes. També alguns professors han iniciat una campanya a Twitter condemnant l’actitud del professor, que asseguren que “no representa la UAB”.

Amb tot, els estudiants contactats pel D.S. coincideixen en què si el centre universitari decideix reincorporar el professor, convocaran manifestacions i altres accions de protesta . També lamenten que la universitat no els ha contactat des de dijous. Encara és d’hora, però, per avançar-se al que els serveis jurídics conclouran. La rectora de la UAB, Margarita Arboix, declarava a Radio4 que no es descarta suspendre’l de la docència. Però Luzón insisteix que caldrà esperar al procediment administratiu.  

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top