ESPORTS

Mallorca no és escenari propici, però el Sabadell hi ha guanyat en una jornada 3

Els arlequinats en l'última sessió sobre la nova gespa de la Creu Alta / CEDIDA (CES)

Els dos primers rivals del Sabadell en el seu retorn al futbol professional ofereixen una dada coincidint: els seus estadis no han estat gens propicis. A Vallecas només es comptabilitzava una victòria i feia 62 anys. Ara, la situació és similar. Militant a Segona Divisió A, només trobem un triomf arlequinat i fa 74 anys: el 0-2 de la temporada 45/46 (ascens a Primera) amb gols de Guarch i Gaju. El balanç global es completa amb 4 empats i 8 derrotes.

De totes maneres, Mallorca i Sabadell s’han enfrontat a totes les categories nacionals (de Primera a Tercera Divisió) i rescatem una curiosa estadística que es va produir a Primera Divisió que, com a mínim, convida a l’esperança: el conjunt arlequinat ha guanyat a Palma en una jornada 3! Va ser en la temporada 65/66 gràcies a un gol del sabadellenc Lluís Muñoz. Aquest diumenge també és la jornada 3 del campionat. Es repetirà resultat?

Entrenadors fugaços
També s’han viscut situacions curioses. A la temporada 84/85, després de la destitució de Vicenç Dauder, el vell Luis Sitjar va ser testimoni del retorn del mític Pasieguito a la banqueta arlequinada. Però va ser un retorn fugaç. De fet, només va ser-hi aquell partit (3-0). Problemes d’ansietat van aconsellar deixar-ho i vindria Pedro Mari Uribarri. També va ser efímer la presència de Carlos Lorenzana com a tècnic pont la temporada 88/89 per substituir De la Cruz, a l’espera de l’arribada de José Luis Romero (1-1).

Supervivents de Segona B
Fa només tres anys es van veure les cares al pou de Segona B. La curiositat és la gran quantitat de supervivents d’aquell duel que va acabar 0-0: 12 en total. Guanya el Mallorca, que manté set jugadors (M. Reina, Sastre, Raíllo, Salva Sevilla, Lago Júnior, Albdón Prats i Fran Gámez) per cinc del Sabadell: Aleix Coch, Ángel Martínez, Pedro Capó, O. Rubio i Josu. Per diferents motius pot ser que cap d’ells (tres segurs) estigui a l’onze d’Antonio Hidalgo.

Comentaris
To Top