Oci i cultura

El Lleó de Sabadell, a punt per rugir

Jordi Grau, treballant la figura del lleó al seu taller de Terrassa / MIREIA COMAS

El nou Lleó de Sabadell ja està llest i s'estrenarà el dissabte 31 d'octubre. La nova figura del bestiari sabadellenc serà donada a conèixer en una gala a Ca L'Estruch, a les 16.30 h i les 19 h. Tot i que l'accés és gratuït, cal reservar entrada al web enculturat.cat.

De fet, el Lleó de Sabadell hauria d'haver estat estrenat al mes de maig, però les afectacions a la vida social per la Covid-19 van obligar a suspendre l'acte. Fins ara havia estat impossible realitzar la vetllada social en condicions òptimes.

Aquesta nova figura ha estat creada al Taller el Drac Petit de Jordi Grau, a la veïna ciutat de Terrassa. Ara s’afegirà a la Llista del Bestiari Popular de Catalunya, que ja compta amb quatre figures d’aquest animal a Gavà, Barcelona, Lleida i Manresa.

Si bé algunes d’aquestes representacions d’animals poden tenir un origen atàvic, el cas del Lleó de Sabadell neix de la voluntat d’una entitat sabadellenca d’enriquir l’imaginari festiu de carrer a la nostra ciutat. Encultura’t va encarregar fa uns mesos al prestigiós artesà terrassenc Jordi Grau la construcció d’aquest lleó. 

L’escultura de fang s’ha fet a partir d’una estructura utilitzant porexpan, un material molt resistent. “A partir d’aquí es comença pels arcs que li donen forma, sostinguts amb uns travessers. Finalment es posa estopa i guix”, explica Grau.

Convidats

La presentació del proper 31 d'octubre comptarà amb convidats del bestiari català d'altres municipis, com és el cas de la Pàjara de Terrassa, el Lleó de Barcelona, l'Àliga de la ciutat de Barcelona i la mulassa de Falset. Pel que fa a sabadell, el nou Lleó estarà acompanyat per Bastoners, els Gegants i el Drac de Sabadel

El "Lleó de Sabadell" neix a Terrassa i s'estrenarà a la ciutat el mes de maig

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top