Ciutat

La vacunació de la grip també es farà en centres cívics per esquivar el coronavirus

Una infermera, posant una vacuna de la grip / ACN

La campanya de la grip incorpora alguns centres cívics com a principal novetat. Seran els punts de vacunació de les àrees bàsiques de salut on costi més mantenir la separació necessària dels possibles casos de coronavirus en els CAPs. La campanya arrenca avui i Salut preveu un increment del 20% de la vacunació.

En els darrers mesos l’Ajuntament i el Departament de Salut han estat treballant en com serà la campanya de la grip d’aquest any. El consistori ha ofert espais municipals per tal d’evitar al màxim que la població vagi als centres d’atenció primària, saturats amb la gestió de la pandèmia. Alhora, es busca evitar cues i aglomeracions.

On hi haurà canvis?

Les converses entre institucions van continuar ahir a la tarda en una nova sessió telemàtica del Consell de Salut de Sabadell, amb tots els agents implicats i les entitats socials. El resultat és que a la Creu Alta, la Concòrdia i Torre-romeu (La Serra) la vacunació es farà als centres cívics d’aquests barris. A Sant Oleguer es farà a l’edifici del costat, on hi ha el Complex Gent Gran.

En la resta de barris no mencionats anteriorment (Centre, Gràcia, Can Rull, Merinals, Ca n’Oriac, Nord, Sud i Creu de Barberà) la vacunació es farà al mateix centre d’atenció primària perquè les autoritats garanteixen el doble circuit, amb diferents accessos, per tal d’evitar contagis als centres.

Aquells CAPs que tenen un espai adjunt també tindran dosis per aquells casos que per diferents motius puguin necessitar les. També se’n dispensaran en els serveis d’atenció domiciliària.

En la presentació de la campanya, en roda de premsa telemàtica, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assegurat que “la gent es pot anar a vacunar amb total tranquil·litat i seguretat”. Per la seva part, la regidora de Salut i Gent Gran, Sònia Sada, ha explicat que l’Ajuntament contactarà amb la gent gran perquè coneguin com es farà la campanya. 

Per la seva part, la gerent del Servei de Gestió Integrals de vacunació de l’ICS, Carme Barnils, ha remarcat la importància que es vacunin els col·lectius recomanats per evitar complicacions i, alhora, ingressos hospitalaris. Sobre la coincidència en el temps de la pandèmia de la grip amb el coronavirus, Barnils assegura que segons els primers estudis que s’han pogut fer en altres països “quan una persona amb patologia greu té covid i la grip, la taxa de mortalitat es dobla”.

Cita prèvia

La vacunació es farà mitjançant la cita prèvia per tal d’evitar aglomeracions i agilitzar els processos. L’hora es pot demanar a trucant al 93 728 44 44 o per Internet al web de programació de visites.

L’Ajuntament també col·labora en la campanya amb els agents cívics municipals.

La manera en què es farà la campanya a Sabadell és similar a Terrassa o Lleida, per exemple, que també utilitzaran els centres cívics i algunes biblioteques com a ambulatoris provisionals.

Comentaris
To Top