Ciutat

Aprovat l’estat d’alarma, que es podria allargar fins al maig

Catalunya aplicarà el toc de queda, de les 22 h fins a les 6 h

Aprovat l’estat d’alarma per als pròxims 15 dies. S’ha anunciat després del Consell de Ministres extraordinari d’aquest diumenge al matí. La intenció del Govern espanyol, però, és que aquesta mesura excepcional es prorrogui sis mesos, fins al 9 de maig, si s’aprova al Congrés dels Diputats. Si la situació epidemiològica ho permetés, l’estat d’alarma s’aixecaria abans.

L’estat d’alarma obligarà a aplicar el toc de queda a Espanya, de les 23 h fins a les 6 h. Es permetrà, però, cert marge a les comunitats autònomes perquè regulin els horaris, una hora amunt o una hora avall. A Catalunya, doncs, el govern català ha decidit que començarà a les 22 h. El Procicat es reunirà aquesta tarda per aprovar-ho, la qual cosa implicaria que comencés avui mateix, diumenge.

La restricció contempla excepcions en què la mobilitat al carrer durant la nit no estarà restringida: per qüestions laborals, de cura de persones grans o menors o per la compra de medicaments.

En roda de premsa, Pedro Sánchez també ha anunciat que les comunitats autònomes podran confinar el territori sencer o una part d’aquest.

Es fixaran, també, unes mesures restrictives mínimes a tot l’Estat per frenar l’expansió de contagis de coronavirus.

Comentaris
To Top