JESÚS RODRÍGUEZ

Fem barri, fem cohesió

[Per Jesús Rodríguez, tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme]

Des del primer dia de la nostra gestió al capdavant de l’Ajuntament de Sabadell, els membres de l’equip de Govern tenim un objectiu clar i definit: treballar diàriament per abordar la millora del conjunt de la ciutat, donant resposta tant a necessitats urgents com a l’execució d’actuacions necessàries per al manteniment i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes. Com a responsable de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, tenia davant la tasca inajornable d’abordar la millora de l’espai públic de Sabadell, que estava en un estat deplorable.

Aquesta importància de gestionar la millora i dignificació del manteniment d’espais ens ha portat a executar projectes que s’havien iniciat abans que arribessin al Govern i que per una mala gestió no s’havien materialitzat. I en aquest marc, no reneguem del que ja estava fet. Sempre hem dit que mai hem tingut intenció de tocar allò que funciona, però, si hem d’explicar les coses, expliquem-ho tot. És cert que quan vam arribar al Govern hi havia projectes en perspectiva, com el pla de ferms i voreres o el de la renovació de jocs infantils.

S’havia pensat que hi havia una necessitat, però no es va ser capaç de culminar les accions per donar-hi resposta. I la realitat és que en l’actual mandat hem hagut de tornar a pressupostar aquests projectes perquè els fons destinats en primera instància s’havien perdut. Hem trobat i destinat recursos per tirar-los endavant i hem millorat i complementat les propostes. Els hem impulsat decididament dins de l’estratègia Fem Barri.

Així, a més de les millores projectades, hem adjudicat més d’1,1 milions d’euros anuals per mantenir voreres i ferms, doblant els 647.500 euros destinats anteriorment. I el mateix amb el contracte de manteniment de parcs, arbrat, espais verds i mobiliari urbà, que hem incrementat en 250.000 euros anuals. També hem recuperat projectes més antics, de 5 anys enrere, que l’anterior govern autodenominat de transformació va deixar al calaix. Com el que ens permetrà millorar les calçades i voreres als districtes 1, 2, 3 i 5, que tant han reclamat els seus veïns i veïnes. En els darrers mesos, malgrat la situació de pandèmia que hem patit, hem executat plantacions i renovacions d’arbrat a plaça de Sant Roc, plaça de Llívia, plaça de Montellà, plaça del Pi, carrer del Mont Blanc, plaça d’Olímpia, juntament amb les previstes a plaça de la Creu Alta, plaça del Gas, plaça de la Creu de Barberà i plaça de la Nova Creu o a diferents punts d’accés a la ciutat, a banda d’allò planificat per cada anualitat de l’actual mandat.

Hem renovat nombrosos punts de vorera a diferents barris, amb una voluntat de solució integral, als barris de Poblenou –finalitzades la setmana passada–, a Can Rull, Sant Julià i Hostafrancs –actualment en execució– o la Concòrdia amb previsió d’inici els propers dies; tendència que s’estendrà a més barris.

Són només alguns exemples de l’intens treball que estem portant a terme amb un denominador comú: la voluntat inequívoca de cohesionar Sabadell. Una cohesió entesa no únicament en termes socials, que també, sinó fonamentada en el fet que la ciutat ha de comptar amb espais dignes a cada barri, sector i districte. Sabadell ha d’avançar a un sol ritme. I per això cal que les millores, tal com està passant, arribin a tot arreu.

Nota de l’editor: El D.S. obre les pàgines a les opinions dels grups amb representació a l’Ajuntament, que es publiquen segons ordre d’arribada.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top