Publicitat
Esports

La supervivència de l’esport, en l’aire

Ahir a les 21 h, el conserge del OAR Gràcia tancant el pavelló del carrer de Boccaccio / LLUÍS FRANCO

Tocat de mort. Les directrius sanitàries per fer front a la pandèmia Covid-19 posa en seriosos problemes la pràctica esportiva a Sabadell. Si fa una setmana i escaig es va anunciar, a través del Procicat, que s’aturaven les competicions no professionals, el diumenge passat es va conèixer que quedava prohibit practicar esport més enllà de les 21 h,
com una de les mesures establertes dins el confinament nocturn. Aquesta decisió ha obligat els clubs de la ciutat a fer mans i mànigues per encabir la pràctica esportiva dins la franja horària: “Dels 1.700 federats, un 30-40% es belluga a la franja entre les 21 h i 23 h. És un daltabaix important, que ens obliga a actuar en diverses línies, aprofitant espais, com una part del pàrquing del carrer dels Montcada, aprofitant que els socis no venen tant”, exposa Xavi Balaguer, responsable de l’àrea esportiva del Club Natació Sabadell.

En la mateixa línia, Balaguer avisava de les conseqüències que podria tenir un confinament durant el cap de setmana. “L’esport és salut i reviure un escenari com el viscut és ofegar una mica més les entitats esportives. Vam perdre 5.500 socis”, alerta.

Publicitat

El Creu Alta, sense pista

De moment, aquest escenari ja s’ha cobrat la primera víctima. Es tracta del Creu Alta Handbol Sabadell, que tot i poder continuar competint a la Primera Nacional, a hores d’ara no té pista d’entrenament. “Tenim les hores de pista saturades i amb el planter entrenant al pati de l’escola Samuntada. Si hem de prioritzar, entrenarà el planter. Demanarem una pista alternativa a l’Ajuntament”, exposa Eloi Vila, director esportiu i jugador de l’entitat creualtenca. D’altra banda, des de l’OAR Gràcia asseguren que “treballem dia a dia, adaptant-nos a les noves mesures”, explica el tècnic del primer equip del conjunt gracienc, Gerard Gomis.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top