Ciutat

Centenars de persones es manifesten contra els escorcolls de la Guàrdia Civil

/ Victòria Rovira

Al voltant de 200 persones s’han concentrat aquest vespre a les portes de l’Ajuntament de Sabadell contra “la nova repressió de l’Estat”. Aquest matí, la Guàrdia Civil ha detingut diverses persones de l’entorn de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i vinculades als preparatius del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Els convocants han llegit un manifest recriminant les detencions i han fet una marxa fins als jutjats de Sabadell.

Els convocants han assenyalat que les detencions d’aquest dimecres segueixen “la mateixa dinàmica” que les del 20 de setembre de 2017, quan la Guàrdia Civil va entrar a la Conselleria d’Economia i Hisenda amb una ordre judicial. “Les clavegueres de l’Estat, abocades a la persecució de l’independentisme, un projecte polític legítim i democràtic”, assenyalaven. Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Sabadell, ha assegurat que “la repressió té multiples cares, però un únic objectiu: perseguir l’independentisme”.

Així mateix, ha denunciat que “a l’Estat espanyol, ser independentista comporta acabar a la presó” i que l’administració estatal “només és capaç d’abordar el conflicte polític amb Catalunya amb operacions policials i amb repressió, detencions i empresonaments”.

Comentaris
To Top