Ciutat

L’ús del mòbil durant la conducció serà penalitzat amb 6 punts menys

Manipular el mòbil mentre es condueix costarà 6 punts del carnet de conduir / Trànsit

El govern de l’Estat ha aprovat un paquet de reformes que modifiquen el sistema de punts de carnet de conduir i canvien el límit de velocitat de circulació dins de la ciutat. L’ús del mòbil durant la conducció serà penada amb 6 punts menys, el doble dels actuals. En les campanyes de Trànsit de la Generalitat de Catalunya, s’alerta que aquesta imprudència, en termes de perillositat, equival a conduir doblant el límit de la taxa d’alcoholèmia legal.

Quan entri en vigor la nova normativa, la no utilització de cinturó, casc o elements de retenció infantil passaran de 3 a 4 punts menys, i s’afegeix a la sanció el fet de fer-ne un ús incorrecte.

Per altra banda, l’executiu ha donat llum verda a un decret per rebaixar a 30 km/h el límit de velocitat en tots els carrers d’un únic carril per sentit de circulació dins de les ciutats, mentre que la limitació serà de 20 km/ a les vies que no hi hagi diferència d’alçada entre calçada i vorera. A les vies urbanes de dos o més carrils per sentit el límit serà de 50 km/h.

Aquests canvis s’aplicaran sis mesos després de ser publicats al BOE. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha remarcat que el 2019 van morir 116 persones per no fer servir el cinturó, xifra que segons els experts s’hauria reduït a la meitat si n’haguessin fet ús.

Publicitat
Comentaris
To Top