Publicitat
Ciutat

Baixen per tercer dia consecutiu els ingressats per coronavirus al Taulí

Baixen per tercer dia consecutiu els ingressats per coronavirus al Taulí

Professionals del Taulí, atenent un pacient ingressat a l’UCI per coronavirus, aquest dijous / VICTÒRIA ROVIRA

El Taulí ja encadena tres dies consecutius baixant el nombre de pacients ingressats per coronavirus, la qual cosa confirma la tendència a la baixa de la pandèmia en la mateixa línia que les dades de l'afectació a tota la ciutat.

Seguint les dades facilitades diàriament per la corporació, fins ara el pic de la segona onada a l'Hospital de Sabadell s'hauria produït aquest dilluns passat, 9 de novembre, amb 164 persones ingressades en total per Covid-19. Avui dijous, la mateixa xifra és de 152 persones, 12 menys. Entremig, el descens ha estat progressiu, baixant dimarts a 162 pacients i dimecres a 158.

La tendència indica que de moment la pandèmia dona un respir a les plantes d'hospitalització. En el cas del Taulí ara aquests pacients ocupen la 9, la 6 i mitja quarta. Des de divendres passat, pràcticament en una setmana, s'ha passat de 123 pacients a hospitalització a 115 actualment, vuit menys. En el mateix període han mort vuit persones per coronavirus.

Publicitat

Baixen els pacients a planta, encara no els de l'UCI

Diferent és la situació a l'UCI, en la qual els pacients tenen una estada més llarga per la gravetat de la malaltia. En aquesta àrea es preveu que la corba es doblegui en els propers dies si l'evolució segueix sent positiva com fins ara. El nombre de pacients ingressats a l'UCI del Taulí es mou entre els 30 i els 40 en tot aquest mes de novembre. Ara mateix són 37 i el dia anterior eren 36, però fa una setmana eren 34, per exemple.

Paral·lelament, a tot Sabadell, les xifres de la pandèmia també mostres símptomes positius. El risc de brot ja acumula dues setmanes de descens continuat, segons les dades del Departament de Salut, i ha baixat en més de 300 punts. El 28 d'octubre es va arribar al pic de 957,6 punts i ara és de 559,16. Lluny, de totes maneres, del llindar dels 100 punts que no s'haurien de superar per tenir capacitat de gestionar la pandèmia als hospitals. La velocitat de reproducció de la malaltia també baixa, ja per sota de l'1, i cada sabadellenc n'infecta a menys d'un altre. Ara l'Rt és de 0,86 punts.

La mortalitat al Taulí cau un 80% en la segona onada

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top