Ciutat

Guerra de pancartes per una antena “il·legal”

“No antena il·legal!” o “L’Ajuntament no empara els veïns” són algunes de les reclamacions que es poden llegir a les pancartes de l’edifici d’habitatges de la plaça de Granados, 3-5. Els seus veïns estan en peu de guerra amb els nous ocupants del local de la planta baixa per la col·locació d’una antena emissora de televisió que, segons afirmen, és il·legal i s’ha col·locat sense comptar amb el permís de la comunitat de veïns.

De fet, l’antena de radioenllaç no només no compta amb el permís dels veïns, sinó que va rebre la seva expressa negativa. Segons ha pogut saber el D.S., els propietaris van denegar el permís per dur a terme aquesta instal·lació, però l’empresa arrendatària del local –una empresa de televisió– va col·locar l’antena de radioenllaç al terrat de l’edifici durant l’estiu.

L’advocada de la comunitat, Sònia Llonch, assegura que quan els nous llogaters del local comercial van demanar instal·lar l’antena, la comunitat de veïns els va requerir un informe tècnic previ que detallés les característiques de la instal·lació, però, tot i que el van rebre, van considerar que el document tenia la “informació incompleta”. Finalment, per aquest i altres motius es va decidir per “àmplia majoria” denegar expressament l’accés de la cadena a la comunitat, ubicada a la plaça de Granados.

Llonch defensa que la comunitat té “lliure decisió” per autoritzar o no elements als espais comuns de l’edifici. Advocats especialitzats consultats pel DS coincideixen amb els veïns i el seu representant legal: instal·lar qualsevol element fix privatiu a les àrees comunes d’una comunitat de veïns sense el permís dels titulars és “una infracció legal”.

L’empresa ho nega

Per la seva banda, des de l’empresa arrendatària del local, asseguren que “absolutament tots els permisos estan en regla” i neguen que l’antena sigui il·legal. Es tracta d’un canal recent a la ciutat, amb presència a diverses poblacions de Catalunya. “No ens arriscaríem a agafar un projecte sense fer bé les coses”, sostenen fonts de l’empresa.

Mentrestant, la polèmica segueix. L’empresa continua operant normalment, i els veïns segueixen en contra: “No entenem què està passant, volem respostes”, demana una veïna del bloc. La seva advocada assegura que no s’està actuant contra cap administració, però sí que s’està requerint tota la informació tant a l’Ajuntament de Sabadell com al Ministeri i la propietat del local. “No traurem les pancartes fins que ells no treguin l’antena”, avisa una veïna.

L’antena que ha instal·lat la nova cadena de televisió al terrat de la comunitat / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top