Publicitat
Ciutat

Ecoembes i FGC implanten màquines que recompensen per reciclar a les estacions

FGC i Ecoembes instal·len uns contenidors de reciclatge que ofereixen recompenses als usuaris. / CEDIDA
FGC i Ecoembes instal·len uns contenidors de reciclatge que ofereixen recompenses als usuaris / CEDIDA

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Ecoembes han implantat màquines de reciclatge a les estacions de Sabadell Plaça Major, La Creu Alta i Can Feu-Gràcia que recompensarà els usuaris de FGC que reciclin llaunes i ampolles de plàstic. S'oferiran recompenses com sortejos per aconseguir bitllets de tren o patinets elèctrics, o es contribuirà a ajudar el Banc d’Aliments de Catalunya. Les màquines formen part de reciclos, el Sistema de Devolució i Recompensa que ha desenvolupat Ecoembes.

La iniciativa s’han presentat avui a l’Espai Provença en un acte en què ha participat el president d’FGC, Ricard Font; el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balaguer; i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost. Les màquines també s'han instal·lat a les estacions de Provença, Martorell Central, Plaça d'Espanya, Sarrià, L’Hospitalet Avinguda Carrilet, Universitat Autònoma i Vallparadís Universitat.

Publicitat

Com funciona?

Cal connectar-se a webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que es vol reciclar, depositar-lo a una de les màquines disponibles i escanejar el codi QR que apareix a la pantalla. En fer-ho, s'obtindran punts que es poden canviar per diferents recompenses disponibles.

“Cedim espais a les nostres estacions per fomentar el reciclatge i avançar cap a un model d’economia circular, neutre en emissions i inclusiva. A FGC som activistes en la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire", ha dit el president d'FGC. En aquest sentit, FGC ha reduït un 72% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle amb la compra d’energia verda certificada. Actualment, l’energia que mou els trens d'FGC és verda i l’any vinent serà 100% solar. "Tenim projectes en marxa que ens permetran, a curt termini, passar d’una oferta actual de 120 milions de viatges l'any a 250 milions", ha assenyalat Font.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top