ESPORTS

Las Palmas: d’una classificació per la UEFA a baixar a Segona B a la Nova Creu Alta

Exjugadors del Centre d'Esports en la prèvia del Sabadell-Las Palmas de la temporada 12/13 / D.S.

Els duels entre CE Sabadell i UD Las Palmas han viscut molts capítols i han deixat un grapat d’anècdotes i situacions de diferent signe. Aquest diumenge es retroben a Segona Divisió A amb la curiositat que el conjunt canari no va perdre en cap de les seves quatre visites a la Nova Creu Alta en l’anterior etapa arlequinada a la categoria de plata: 3 empats i 1 victòria. I quina victòria! Per la seva contundència (0-4) i perquè va convertir la Festa del Mil·lenari de l’Estadi en un malson. Era el partit número mil de la història a la Nova Creu Alta. De fet, la tarda va començar malament perquè la pluja va suspendre diversos actes previs. Només va respectar la presència d’exjugadors –Pini, Manolo Fernández, Lino, Tanco, Saura, M. Garcia, Roberto, Genís, Jaume Garcia–, que van representar els diferents partits centenaris amb samarretes de l’1 al 900. A la foto també va aparèixer Antonio Hidalgo amb el simbòlic 1.000 a la mà i el 8 a l’esquena perquè va ser protagonista d’aquell duel a la gespa amb sabor amarg.

La pluja, en aquest cas torrencial, també va ser protagonista la temporada 2014/15, fins al punt de provocar la primera suspensió d’un partit de lliga a la Nova Creu Alta per aquest motiu. L’àrbitre Rubén Eiriz Mata es va mostrar inflexible. S’havien suspès abans per la neu –com un derbi contra el Terrassa–, però mai per un aiguat. Aquell dia havia de debutar a la banqueta arlequinada el tècnic Àlex Garcia, de trist record. A la canària s’asseia el mític exjugador arlequinat Paco Herrera. El partit es va jugar uns dies més tard i va acabar amb un empat (2-2) gairebé miraculós per un Sabadell que va xutar una vegada a porteria i va marcar dos gols. Hidalgo va igualar el 0-1 de Nauzet Alemán i Javi Castellano, amb un autogol increïble, va evitar la derrota arlequinada. És l’últim antecedent.

La UD Las Palmas també recorda la Nova Creu Alta per dos motius ben diferents: a la temporada 71/72, amb futbolistes llegendaris com Betancort, Germán Dévora, Castellano, Tonono o Estévez, es va classificar per primera vegada per la rebatejada Copa de la UEFA (havia jugat abans la Copa de Fires com el Centre d’Esports) guanyant un Sabadell (0-1) ja descendit (era l’última jornada) que acomiadava així la seva etapa més gloriosa a Primera Divisió.

En canvi, l’última derrota a l’Estadi, el 2-0 de la temporada 91/92, va suposar la caiguda matemàtica de la UD Las Palmas a Segona Divisió B quan encara faltaven quatre jornades. Els gols de Zurdi i Moragues van acabar d’ensorrar-lo. Una de les pàgines més negres de la història del club canari. Fa 28 anys d’aquella última i dolorosa derrota de la UD Las Palmas a l’Estadi creualtenc.

Comentaris
To Top