Publicitat
Esports

Canviar la història en El Molinón, l'escenari de l'últim descens arlequinat

Els jugadors arlequinats es retiren capcots en l'última visita després de consumar-se el descens / P. F.

Gairebé 70 anys. És el temps que fa que no guanya el Sabadell al mític estadi d'El Molinón. Va ser la temporada 49/50, un 1-3 amb gols d'Oliva i Colino (2), a Segona Divisió. De fet, només es comptabilitza un altre triomf, en aquest cas a Primera Divisió, la temporada 47/48 (1-2). Un balanç molt negatiu que l'equip d'Antonio Hidalgo vol canviar aquest dimecres (19 h) cinc anys després de viure un dels episodis negres de la història del club arlequinat.

El Molinón es va convertir en l'escenari de l'últim descens del Centre d'Esports a Segona B. Era la penúltima jornada de la temporada 14/15 i el Sabadell, amb Juan Carlos Mandiá a la banqueta, arribava gairebé descendit virtualment. Necessitava un autèntic miracle per evitar el desastre. A més, l'Sporting es jugava mantenir vives les seves opcions d'ascens directe, en lluita amb el Girona, i el majestuós estadi asturià va registrar un ple absolut, amb més de 25.000 espectadors que van emmudir uns segons amb un gol inicial d'Aníbal Zurdo, anul·lat per un fora de joc inexistent.

Després d'una temporada nefasta -amb un únic triomf fora de casa-, el Sabadell va oferir una digna rèplica, però dos gols gairebé consecutius de Carlos Castro i Nacho Cases van significar la sentència i també la definitiva condemna matemàtica pels arlequinats, que van jugar amb: Nauzet; Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Clerc, Yeray, Tanabe, Gato, Aníbal, Collantes i Pol Roigé, un dels més destacats. També van participar Marcos Garcia, Benja i Eguaras. El 2-0 final va deixar regust amarg en l'Sporting perquè també va guanyar el Girona i depenia d'una combinació molt difícil en l'última jornada per pujar. Finalment es va produir: el famós empat del Lugo a Montilivi ho va fer possible.

El Centre d'Esports posava així fi a un cicle de 4 anys a Segona Divisió A. També va ser el punt final de l'etapa del japonès Keisuke Sakamoto a la presidència i l'inici d'un altre força fosca que va posar en seriós perill la continuïtat de l'entitat. L'aparició d'Esteve Calzada va ser providencial i ara, de nou es retroben en el futbol professional. El Sabadell ho afronta amb el repte de canviar la història al Molinón. Antonio Hidalgo, per cert, va ser un dels protagonistes a la gespa en l'últim resultat positiu al feu asturià, el 0-0 de la temporada 12/13, amb José Ramón Sandoval i Lluís Carreras a les banquetes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top