Ciutat

L’associació de veïns de Can Deu, als tribunals

Públic durant una reunió al Centre Cívic de Can Deu / LLUÍS FRANCO

El president de l’associació veïnal del barri de Can Deu haurà de comparèixer divendres al jutjat número 3 de Sabadell per un presumpte delicte de falsificació documental. Mitja dotzena de veïns, que també declararan durant aquesta setmana, van denunciar el veí perquè presumptament hauria falsejat l’acta de l’assemblea veïnal per registrar una nova entitat al barri. L’investigat, Juan Juárez, nega les acusacions: “No he falsificat res. Em vaig desentendre de la nova entitat que es volia crear”, diu.

Els fets es remunten al 17 de novembre del 2018, quan es va celebrar una assemblea per recuperar l’entitat veïnal que estava inactiva des de l’any 2014. Segons l’acusació particular, durant aquella reunió es va decidir impulsar l’associació i es va nomenar la junta directiva. Segons la denúncia que es va formalitzar, 20 persones van sortir escollides per formar la junta de l’entitat veïnal.

El jutjat d’instrucció va arxivar la causa

Van ser 200 les persones que van participar en la reunió, que es va celebrar a l’auditori del centre cívic de Can Deu. Però l’acusat s’hauria volgut desvincular de l’entitat per dissidències personals i va decidir reprendre l’activitat de l’associació que ja existia. “Me’n vaig desentendre, l’entitat no s’havia formalitzat i aleshores vam demanar el traspàs de l’antiga associació”, diu Juárez. L’entitat ja estava constituïda i ja tenia un NIF, “nosaltres només volíem reactivar-la”, assegura Juárez. Ara, són dues les organitzacions que ara treballen al barri: la tradicional associació del barri de Can Deu i l’associació Tots per Can Deu.

La primera està adherida a la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS). Segons Juárez, a l’acta d’assemblea del mes de novembre no constava cap signatura. “No s’havia escollit cap càrrec, és una acta sense validesa legal”, defensa.

El jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell va arxivar la causa, però els denunciants la van recórrer i finalment la interlocutòria de l’Audiència de Barcelona va reobrir la causa. Segons els veïns, l’associació s’hauria creat sense respectar el que s’havia decidit en assemblea i “es van canviar els càrrecs votats”. Així, divendres, Juárez haurà de comparèixer davant dels tribunals.

Comentaris
To Top