Publicitat
Ciutat

Preacord entre els treballadors i la direcció del Taulí per millorar les condicions laborals durant la pandèmia

Professionals del Taulí al Frontal Gran Via, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

El Comitè d'Empresa i la direcció del Taulí han arribat a un preacord per millorar les condicions laborals dels treballadors assistencials durant els períodes més crítics de la pandèmia del coronavirus. Les dues parts confirmen la bona entesa en els negociacions, que s'ha ratificat en el Consell de Govern de la corporació d'aquesta tarda.

Un dels punts més importants del preacord, segons expliquen fonts del comitè, és l'increment d'un 30% del preu de l'hora extra d'infermeria i tècnics auxiliars d'infermeria (TCAI) en funció de la situació professional de cada treballador. Pel que fa als metges, s'ha acordat un augment del preu de l'hora de guàrdia, que quedarà per sobre del de l'hora ordinària, cosa que no passava actualment.

També es preveu ajustar el nombre de persones que hagin de fer torns de 12 hores, perquè siguin els indispensables a cada moment, en les àrees de pacients amb la Covid-19 com l'UCI, Urgències i les plantes d'hospitalització que ocupin aquests pacients, ara la 9a i la 6a.

Publicitat

El preacord també preveu que siguin els treballadors els qui de manera voluntària puguin triar si fer les 12 hores o no, i que en cas que no n'hi hagués prou així, llavors sí que es podria exigir la seva presència al lloc de treball. Les mesures adoptades, si es ratifiquen, tindran efecte retroactiu des del 14 de setembre, quan es considera que va començar la segona onada.

Aquest preacord s'articula com a millora del conveni laboral de la corporació, el SISCAT, i es preveu aplicar-la mentre duri l'estat d'alarma o, en cas que aquest no estigui vigent, si les dues parts ho acorden.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top