Publicitat
Ciutat

El Síndic investiga d'ofici l'ús d'una pistola taser per part de Mossos per reduir una dona a Sabadell

Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu / ACN

El Síndic de Greuges ha obert una investigació d'ofici de l'actuació dels Mossos d'Esquadra per reduir una dona a l'entrada del CAP Creu de Barberà, quan es va fer ús d'una pistola taser. Rafael Ribó ha demanat a la Direcció General de la Policia informació sobre les circumstàncies que va fer que es desplacessin al lloc dels fets, per què van immobilitzar la noia i per què van fer ús de la pistola taser. També demana saber quantes vegades van disparar, si es va valorar fer servir altres vies per reconduir la situació i si es van demanar reforços. A més, el Síndic vol saber si s'ha obert una investigació interna per avaluar l'actuació policial i les conclusions que se'n deriven.

En la seva petició el Síndic també demana si es va fer ús del protocol d'utilització dels dispositius electrònics de control que tenen els Mossos.

El Síndic ja va recomanar la suspensió de l'ús d'aquest tipus de pistoles elèctriques el 2016, a l'espera que el parlament debati el model de seguretat de Cataunya i l'ús d'aquestes armes.

L'actuació va tenir lloc el dimecres, quan els Mossos van reduir ahir a Sabadell amb pistola taser una usuària d'un centre mèdic que causava aldarulls, segons la versió policial. La policia explica que allà se li va dir que pels protocols de la covid-19 la mare no podia accedir al recinte. Això va provocar un conflicte que va acabar amb la usuària malmetent mobiliari i agredint algun sanitari, segons els Mossos. Va ser aleshores quan es va trucar la policia, però la dona tampoc va atendre els requeriments dels agents. La van acabar reduint amb la pistola tàser i va ser traslladada pel SEM a un centre sanitari. Se la va detenir per atemptat als agents i danys.

Sàmper justifica l'ús de les Taser perquè creu que una altra actuació hauria estat pitjor

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top