ESPORTS

Un gol en pròpia porteria torna a condemnar el Sabadell en el tram final (1-2)

Un autogol d’Óscar Rubio deixa el conjunt arlequinat sense recompensa després de perdonar el Fuenlabrada

Desolació dels jugadors arlequinats després d'encaixar l'1-2 en el minut 87 / Lluís Franco

Màxima crueltat. El Sabadell no es pot treure de sobre la malastrugança dels últims minuts i ha tornat a caure en el tram final davant el Fuenlabrada, aquesta vegada amb l’infortuni d’un gol en pròpia porteria d’Óscar Rubio. Un desenllaç dolorós després d’un partit molt obert i en el qual el conjunt d’Hidalgo ha malbaratat ocasions claríssimes, de Victor Garcia i Guruzeta, en moments claus. Perdonar es paga molt car en aquesta categoria. Gairebé un harakiri arlequinat.

L’absència d’Stoichkov -amb molèsties ha entrat per primera vegada en les rotacions-, ha estat la principal novetat a l’onze d’Antonio Hidalgo, qui ha apostat pel tàndem Edgar-Guruzeta al davant juntament amb Juan Hernández, qui ho ha provat al cap de 20 segons de l’inici amb un xut desviat. Ha estat com una declaració d’intencions d’un Sabadell intens i molt endollat. Ha trobat la recompensa només un minut i mig després en un llançament de falta. Juan Ibiza ha impulsat la pilota de cap al cor de l’àrea i el defensa visitant Diéguez, en el seu intent de rebuig, ha marcat en pròpia porteria.

El gol ha provocat la immediata reacció del conjunt madrileny. De fet, ha pogut igualar en dues accions de Kanté: primer s’ha topat amb la sortida de Mackay i després Pierre Cornud, providencial, ha salvat la situació sota pals. El Fuenlabrada ha pres les regnes del partit, sempre sota la batuta de Pathé Ciss al mig del camp, parcel·la clarament dominada pels visitants. El Sabadell s’ha vist sotmès durant 20 minuts.

El pla arlequinat, i més amb el marcador a favor, era sorprendre a la contra. I gairebé ho ha aconseguit. Víctor Garcia ha gaudit d’una ocasió d’or després d’una gran passada de Juan Hernández que ha deixat el valencià sol davant el porter Pol Freixenet. Ha creuat massa la pilota, que ha sortit fora fregant el pal dret. Només dos minuts després, un actiu Juan Hernández ha xutat molt a prop del travesser.

El futbol, però, és capritxós. Del possible 1-1 gairebé s’ha passat al 2-0 i del possible 2-0 s’ha passat a l’1-1. Ha estat en una falta molt escorada llançada per Álex Mula, amb potència, que ha desviat lleugerament Cornud i la pilota s’ha enverinat per sorprendre Mackay i entrar per l’escaire. Fins al descans ja no ha passat res més sobre una gespa massa tova i amb excés de bassals per la pluja. La impresió és que el drenatge de la Nova Creu Alta no ha funcionat correctament.

A la represa ha entrat Xavi Boniquet, per Juan Hernández, amb el clar objectiu d’igualar forces i efectius al mig del camp, una evident via d’aigua a la primera part. S’ha aconseguit frenar la iniciativa visitant i el Sabadell, més protegit defensivament, ha pogut trobar més opcions per combinar. Una internada de Victor ha acabat amb una centrada que Edgar no ha pogut arribar. El partit estava obert i tots dos equips han exhibit ambició per guanyar. L’ocasió més clara ha estat per Guruzeta, qui ha perdonat de manera increïble en el seu mà a mà amb Pol Freixenet, molt lluny de la porteria. La rematada del basc ha sortit fora quan es cantava el 2-1.

Hidalgo ha substituït un cansat Aleix Coch per Jaime Sánchez i també ha buscat més dinamisme amb la presència d’Aarón Rey. El Fuenlabrada, sense camins per penetrar, ha perdut pistonada i gairebé no ha inquietat la porteria de Mackay a la segona meitat. En el tram final, Hidalgo ha apostat per la carta d’Stoichkov per si podia pescar alguna pilota. De fet, en la seva primera intervenció ha sembrat el pànic a l’àrea madrilenya forçant un córner i en el seu llançament, Pol Freixenet ha avortat una gran rematada de cap de Juan Ibiza. El Sabadell ha estat molt més a prop de la victòria, però el fantasma dels últims minuts ha tornat amb la màxima crueltat i un autogol d’Óscar Rubio ha deixat en res l’esforç del conjunt arlequinat, cada vegada més ensorrat a la taula. Podria acabar la jornada novament com a cuer.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Óscar Rubio, Juan Ibiza, Aleix Coch (Jaime Sánchez, m. 56), Cornud, Ángel Martínez (Undabarrena, m. 79), Victor Garcia, Adri Cuevas, Guruzeta, (Stoichkov, m. 79), Edgar (Aarón Rey, m. 62) i Juan Hernández (Xavi Boniquet, m. 46).

Fuenlabrada: Pol Freixenet; Pol Valentín (Iribas m. 85), Sotillos, Diéguez, Glauder, Iban Salvador (Aguado, m. 85), Álex Mula (Pinchi, m. 65), Ciss, Kanté (Tahiru, m. 65), Cristóbal i Franchi (Nteka, m. 56).

Àrbitre: Luis Mario Villa Alvéndiz, comité andalús. Grogues: Juan Ibiza, Guruzeta, Jaime Sánchez; Pol Valentín, Nteka, Iban Salvador.

Gols: 1-0, minut 2: Diéguez en pròpia porteria; 1-1, minut 28: Álex Mula; 1-2, minut 87: Òscar Rubio en pròpia porteria.

Incidències: Estadi Nova Creu Alta. A porta tancada. S’ha guardat un minut de silenci en record de Diego Armando Maradona.

Antonio Hidalgo: “Hi ha coses difícils d’explicar”

Comentaris
To Top