PATRIMONI DE SABADELL

Caçant la Lluna a Can Gambús

“Vaig enganxar el punt perfecte, aquesta aplicació és una passada!”, celebra Jordi Jurado, quan parla d’aquesta foto de la Lluna a la Capella de Can Gambús. Amb el pseudònim Okupero Montañero, Jurado va delectar els fans de Patrimoni Sabadell gràcies a unes aplicacions que té al mòbil (Photopills i Planit for photographers) que l’ajuden a captar instants memorables.

Amb el confinament municipal de cap de setmana, aquest fotògraf aficionat de Can Llong ha canviat algunes rutines, i des de fa un mes cada diumenge passa per Can Gambús amb bicicleta. Creuant el pont que porta al Parc Agrari es va inspirar. A més, reconeix que “fa un any que estic llunàtic, vaig caçant llunes”, de manera que ja tenia un repte per al cap de setmana següent: fer una bona foto a la Capella.

Un cop localitzat el lloc que volia fotografiar, calia seguir preparant-se, ja que assegura que per obtenir una captura com aquesta “tot és planificació”. Un cop al lloc, amb l’ajuda de les aplicacions, explica que has de buscar el punt exacte, amb la màxima precisió, perquè “si et mous una mica, canvia molt”.

Per fer una fotografia d’aquestes característiques, en què la Lluna queda tan propera, sobretot hi ha un aspecte a tenir en compte. “Tot és la distància”, remarca Jurado. El fotògraf explica que habitualment és un tipus de fotografia que es fa amb teleobjectiu. “Com més distància tinguis respecte a l’altre element que fotografies, més gran es veu la Lluna”, detalla.

En altres ocasions, sobretot abans del confinament, una de les seves llunes preferides era a la Mola. I en tots els casos, la sortida de la Lluna és igual d’espectacular que la del Sol. I la combinació dels dos astres també és un element a tenir en compte, per aspectes com els colors que generen.

Comentaris
To Top