Gran remuntada del Sabadell a Cartagena per sortir del descens (1-2)

L’equip arlequinat capgira un 1-0 en cinc minuts i surt de la zona de descens

Els homes d'Antonio Hidalgo celebren un dels gols de Guruzeta a Cartagonova / CEDIDA (LFP)

Remuntada, tres punts d’or i fora del descens per primera vegada des de la segona jornada. El Sabadell ha donat un autèntic cop d’efecte a l’Estadi de Cartagonova i en cinc minuts d’inspiració ha capgirat un advers 1-0 amb gols de Guruzeta i Carlos David en pròpia porteria després d’una rematada també del basc. Una victòria d’or que permet al conjunt arlequinat sortir de la zona de descens igualat a punt amb el Tenerife. La permanència és possible.

La titularitat d’Aarón Rey, que ha comportat la suplència d’Stoichkov, ha estat, juntament amb la tornada de Néstor, la principal novetat a l’onze d’Antonio Hidalgo, qui ha viscut el seu segon partit de sanció a la graderia del Cartagonova al costat de Juvenal. Es podria parlar de dos partits molt diferents dins de la primera meitat. Una sortida aclaparadora del Cartagena, amb un joc molt vertical, ha provocat el desconcert defensiu arlequinat i en només 10 minuts ha gaudit de fins a quatre ocasions per marcar, la més clara una rematada creuada de l’incombustible Rubén Castro que després d’estavellar-se en el pal s’ha passejat per la línia de gol. També ho ha intentat Nacho Gil dues vegades: una ha fregat el pal i l’altra ha trobat la mà providencial d’un immens Mackay.

El caudal ofensiu del conjunt departamental semblava imparable, amb un Álex Gallart molt actiu per la banda dreta. Però el Sabadell ha resistit els embats inicials de l’Efesé i ha reaccionat a través de la pilota. Ha allargat les seves possessions i ha aconseguit crear perill sobretot pel carril esquerre amb les internades de Pierre Cornud. Una centrada del francès ha estat rematada fora per Edgar en el primer pal. La millor opció l’ha tingut Néstor en el minut 27, després d’una gran assistència d’Aarón Rey. El castellonenc ha fet un barret dins de l’àrea a un defensa i la seva vaselina per sobre de Marc Martínez ha estat rebutjada sota pals per Carlos David. Els millors minuts del Sabadell, que ha arribat al descans amb bones sensacions. El punt negatiu les tres targetes consecutives que han vist Cornud, Grego i Néstor que significarà a baixa del central murcià contra el Castelló.

A la represa, s’ha repetit gairebé el mateix guió. Ha estat millor el Cartagena d’entrada i ha trobat el premi del gol en una acció absurda. Centrada d’Álex Gallar, la intervenció de Rubén Castro ha despistat Mackay i la pilota ha entrat directament a la porteria. És possible que el canari fregués una mica la pilota i de fet li han concedit a ell el gol. Ha estat una gerra d’aigua freda que ha afectat el Sabadell: ha perdut l’ordre i fins i tot ha pogut encaixar el segon en una rematada d’Elady fora. Hidalgo ha esgotat els cinc canvis en només dues finestres i en el curt termini de 7 minuts per intentar trobar la reacció. Guruzeta, Juan Hernández, Óscar Rubio, Stoichkov i Heber Pena han entrat al camp i l’efecte revulsiu ha estat immediat.

Una acció de Juan Hernández per la banda esquerra i continuada per Héber Pena ha acabat amb una excel·lent maniobra i mitja volta de Guruzeta ajustant la seva rematada al pal dret. Un gol de gran qualitat i amb suspens perquè el VAR ha entrat en acció per revisar un presumpte falta prèvia. Després de tres minuts d’angoixa s’ha donat validesa i això ha tingut un efecte doble: s’ha enfonsat el Cartagena i ha donat ales al Sabadell, que ha vist possible la remuntada. I s’ha concretat en una acció de fortuna: una centrada de Juan Hernández l’ha rematada Guruzeta i la pilota, després d’estavellar-se en el cos de Carlos David, s’ha introduït en la porteria de Marc Martínez. Ja tocava un cop de fortuna.

Fins al final, el Sabadell ha sabut controlar el partit tot i l’afegit de 6 minuts. Fins i tot ha estat més a prop l’1-3 que el 2-2 en contraatacs clars d’Heber Pena, Juan Hernández i Stoickhov. No s’ha sentenciat i sempre quedava el dubte dels fatídics últims compassos. Però aquesta vegada el conjunt d’Hidalgo no ha donat cap concessió i ha amarrat tres punts d’or pur. Escurça diferències amb un rival directe i surt de la zona de descens abans de l’última jornada de l’any davant el Castelló en un altre duel clau a la Nova Creu Alta. Els arlequinats hi continuen creient. L’esperit de supervivència d’aquest equip continua més viu que mai.

Fitxa Tècnica
Cartagena: Marc Martínez; David Simón (Wiliam, m. 84), Andújar, Carlos David, De la Bella, José Angel (Carrasquilla, m. 84), Nacho Gil (Aguza, m. 75), Claveria (Harper, m. 84), Rubén Castro, Álex Gallar i Elady.

Sabadell: Mackay; Jaime Sánchez, Juan Ibiza, Grego Sierra (Héber Pena, m. 70), Cornud, Undabarrena, Victor Garcia (Óscar Rubio, m. 70), Adri Cuevas, Edgar (Guruzeta, m. 70), Aarón Rey (Juan Hernández, m. 63) i Néstor (Stoichkov, m. 70).

Àrbitre: Iosu Galech Apezteguía, Comitè navarrès. Grogues: Aguza, Claveria, Elady; Cornud, Grego Sierra, Néstor, Undabarrena, Juan Hernández.

Gols: 1-0, minut 62: Rubén Castro; 1-1, minut 77: Guruzeta; 1-2, minut 82: Carlos David en pròpia porteria.

Incidències: Estadi Cartagonova, a porta tancada.

Antonio Hidalgo: “Assaborim la victòria”