Publicitat
Ciutat

L’alberg temporal ja acull una quinzena de persones sense llar

L'espai d'acollida temporal es troba al Molí de Sant Oleguer / M.O.

Quinze persones ja estan vivint a l’espai temporal d’acollida a persones sense llar, ubicat al Molí de Sant Oleguer. L’equipament, que ha activat Ajuntament de Sabadell i gestiona la Creu Roja, va entrar en funcionament fa una setmana i té capacitat per allotjar una trentena de persones sense llar.

L’Ajuntament i la Creu Roja han activat aquest dispositiu coincidint amb l’Operació Fred i el confinament nocturn. Aquest mes de desembre s’activa l’Operació Fred, amb què es vol atendre i allotja les persones sense llar en cas de condicions climatològiques especialment adverses. El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, ha destacat que l’equipament nocturn, que funciona des de les 17h a les 9h, “es complementa amb altres recursos com els dos espais d’acollida diürns de Càritas i Creu Roja”. Cada any, l’Operació Fred es perllonga des de l’1 de desembre al 31 de març.

El coordinador de Creu Roja Sabadell, David Jové, sosté que “l’alberg és una continuïtat d’altres serveis com les Unitats d’Emergències Socials (UES)”. Jové assegura que la feina d’aquestes unitats, que recorren els carrers per detectar possibles necessitats, permeten establir vincles perquè els usuaris acabin accedint a l’espai d’acollida. “Això és casa seva“, diu Jové. Els usuaris tenen accés al servei de dutxes, se’ls hi facilita roba neta i disposen d’un espai d’esbarjo, sopar i esmorzar. El coordinador de la Creu Roja ha destacat que aquest espai “és un luxe” i ha posat de relleu que “garanteix la seguretat de les persones”. L’alberg disposa també d’un espai per si es detecta cap cas positiu de Covid-19.

Col·laboració d’entitats i ciutadana

L’Ajuntament, a través d’Acció Social, centralitza la informació de les persones amb necessitat de ser atesos amb la col·laboració d’entitats com Creu Roja, Actuavallès i Càritas.  De fet, la Creu Roja disposa de dos vehicles per fer la recerca diària de possibles usuaris que no hagin accedit al centre d’acollida. Si no ho accepten, se’ls facilita una manta i sopar calent. Càritas manté obert l’espai d’acollida diürna del carrer de Duran i Sors. El centre diürn de la Creu Roja va néixer després d’habilitar l’espai d’acollida durant l’Estat d’Alarma. “Va ser tot un èxit, les persones que ho van voler no van tornar al carrer”, exposa Jové.

En relació amb l’Operació Fred, des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana per poder atendre a tothom que necessiti atenció. En cas de detectar persones que passin la nit al carrer, fan una crida a avisar la Policia Municipal (092 i també 900 112 092).

Publicitat
Comentaris
To Top