Esports

El Sabadell inicia la segona volta amb un repte majúscul al camp del potent Almeria

Aleix Coch, recuperat, es tornarà a veure les cares amb el golejador Umar Sadiq / Ll. Franco

Repte majúscul. Després d'una setmana sense competició, el Sabadell afronta l'inici de la decisiva segona volta a terres andaluses (diumenge, 14 hores, MovistarLaLiga) davant d'un dels equips amb més potencial de la categoria. L'Almeria, amb 28 milions de pressupost, és un clar candidat a l'ascens a Primera juntament amb Espanyol i Mallorca. De fet, el conjunt de José Gomes ocuparia zona d'ascens directe si guanya el duel pendent contra el Leganés, ajornat per la tempesta Filomena.

Antonio Hidalgo té catalogat l'Almeria com "l'equip, juntament amb el Rayo Vallecano, que millor futbol fa de la categoria segons el meu parer. Té una plantilla molt potent i quan pagues 6 milions per un jugador està clar el teu objectiu. Han demostrat que poden fer dos onzes totalment diferents i competitius". De totes maneres, el tècnic arlequinat recorda que "tots els equips tenen els seus punts febles i el Sabadell té les seves armes per aprofitar-ho. Això sí, haurem de treballar molt bé en tots els aspectes i, sobretot, ser molt sòlids". Precisament Hidalgo ha insistit, com a missatge clar i contundent de cara aquesta segona volta, que el seu equip ha de guanyar "consistència sense pilota. No podem concedir tantes ocasions al rival".

La recuperació d'Aleix Coch ha estat un respir davant l'absència obligada de Juan Ibiza per la clàusula de la por -està cedit per l'Almeria-. El tarragoní era dubte per unes molèsties físiques que arrossega del partit contra el Lugo, però tot apunta que serà de la partida fent tàndem amb Grego Sierra. En canvi, estan confirmades les baixes de Pedro Capó i Adri Cuevas a més del conegut Néstor Querol, en aquest cas de llarga durada (entre 3 i 4 mesos). D'altra banda també es podria produir el debut d'arlequinat d'Álvaro Vázquez, fins ara l'únic fitxatge del mercat d'hivern. "Aquests dies sense competició han anat bé per adaptar-se al grup i conèixer els automatismes de l'equip. A més, ha vingut motivat i amb moltes ganes", ha subratllat Hidalgo.

L'Almeria afronta el partit pletòric de moral. Ve de golejar a l'Alabès (5-0) de Primera Divisió -el seu rival als vuitens de final serà l'Osasuna- mentre a la lliga acumula una ratxa espectacular: només ha cedit dues derrotes (davant Mallorca i Espanyol) en els seus últims 15 partits. N'ha guanyat tretze. En bona part gràcies a l'estat de gràcia del davanter nigerià Umar Sadiq, màxim golejador de l'equip amb 9 gols. Entre ell i Jose Corpas (8) han fet el 60 per cent de tots els gols de l'Almeria a la lliga. L'equip ha trobat l'estabilitat necessària amb el tècnic José Gomes, després dels constants canvis a la banqueta de la temporada anterior. Fins i tot es parla de reforços en aquest mercat després de la marxa d'alguns futbolistes com Peybernes (al Saragossa) o Appiah. El club busca destí per altres homes com Pedro Mendes, Juan Villar, Jordi Escobar i els uruguaians Cristian Olivera i Juan Manuel Gutiérrez, sense protagonisme. Una mostra més del seu potencial.

L'Estadi de los Juegos del Mediterráneo ha estat força negatiu pel Sabadell, que ha encaixat 8 gols en les seves dues últimes visites a Segona Divisió A. Un 3-0 en la temporada 2011/12 i un contundent 5-1 la temporada 12/13 en una nit per oblidar. El partit d'aquest diumenge serà dirigit pel col·legiat Daniel Ocón Arráiz, del Comitè de La Rioja. D'altra banda, el Sabadell ja coneix l'horari del següent desplaçament a l'Estadi Gran Canaria per enfrontar-se a la UD Las Palmas: serà el diumenge 7 de febrer a les 20.30 hores. Abans, haurà rebut el Logronyès a la Nova Creu Alta el dilluns 1 de febrer.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top