Ciutat

Manifestació a Can Deu contra el tancament de l’oficina del BBVA

Veïns de Can Deu es manifesten en contra del tancament de l'oficina del BBVA a Can Deu / VICTÒRIA ROVIRA
Veïns de Can Deu es manifesten en contra del tancament de l'oficina del BBVA a Can Deu / VICTÒRIA ROVIRA

“Ens sobren els motius per oposar-nos-hi”, deia un dels manifestants que avui s’han reunit a la plaça dels Castanyers. Com ell, més d’un centenar de veïns de Can Deu, la Plana del Pintor, la Roureda i el Torrent del Capellà s’han concentrat a les portes de la sucursal del BBVA en contra del seu tancament, previst pel proper 14 de febrer.

Els veïns lamenten que la desaparició d’aquesta oficina dificulta les gestions bancàries especialment a la gent gran. La sucursal més propera es troba a l‘avinguda de Matadepera, a més de 20 minuts de distància. “Hi ha gent amb movilitat reduïda i això implicarà posar-hi pals a les rodes”, lamentava el Juan, un de les manifestants.

Emilio Robles, president de l’associació de veïns de la Plana del Pintor, ha lamentat que no es tingui en compte la situació personal dels clients i exigeix solucions. D’altra banda, Ester Lopera, de l’associació Todos por Can Deu, ha recordat que no és només una problemàtica a Can Deu. Es tracta d’una tendència generalitzada a altres barris de la ciutat com Torre-romeu o Gràcia.

Així, representants de les diverses associacions de veïns s’han reunit amb els responsables de l’oficina per oposar-s’hi a la desaparició. Finalment, s’han emplaçat a reunir-se en els propers dies amb els responsables del banc. I han anunciat una concentració massiva pel proper dimecres.

També l’Ajuntament s’hi ha posicionat en contra i han concertat una reunió amb els responsables del banc per demanar que reconsiderin la mesura: “Intentarem evitar que perdin aquest servei tan necessari al barri”, ha assegurat la tinenta d’alcaldessa, Montse Gonzalez.

“Hi haurà integració de serveis”

El BBVA manté el seu pla de retallades d’entre 150 i 200 oficines al conjunt de Estat, tres d’elles a Sabadell (Can Deu, Via Massagué i al carrer Tres Creus). Amb tot, Sabadell mantindrà 16 oficines en actiu. Fonts de BBVA sostenen que es tracta d’una integració i millora del servei: “Analitzem l’experiència del client i revisem la xarxa d’oficines físiques”, asseguren. Així, davant del context de digitalització han detectat que l’activitat a algunes sucursals s’ha vist molt reduïda.

En el cas de l’oficina de Can Deu, integrarà els seus serveis a la d’avinguda Matadepera. “Passa de ser una oficina amb tres gestors a ser una amb 13”, defensen fonts del banc, que promet una major personalització. D’altra banda, asseguren que la prioritat és la multicanalitat (banca presencial, en línia i telefònica) i que les oficines “continuen sent imprescindibles”.

Comentaris
To Top