SANT CUGAT

Nou informe contrari a fer l’escola La Mirada al bosc

Bosc de Volpelleres
Bosc de Volpelleres / VOLPELLERES VIU

Un nou informe de l’oficina d’avaluació ambiental de la Generalitat (OTTA) desaconsella el projecte de construcció de l’edifici de l’escola La Mirada al bosc de Volpelleres. El text, notificat a l’Adenc, comunica que el projecte afectaria el 85% de l’arbrat i malmetria la superfície del bosc.

L’informe de l’OTTA, d’altra banda, resol que la millor alternativa és situar la construcció de l’escola fora de l’àmbit del bosc de Volpelleres per preservar-ne el valor ambiental. Aquest document s’enviarà en una comissió per a la tramitació de l’aprovació definitiva o la suspensió del projecte.

Es tracta del segon informe que realitza l’òrgan. Al primer, que també alertava de les afectacions mediambientals de la construcció, l’Ajuntament hi va respondre movent l’edifici 15 metres per salvar una zona de roures. L’OTTA, però, ha sentenciat que la modificació és insuficient.

Des de l’Adenc i SOS Bosc de Volpelleres celebren la decisió, que evita col·locar “una escola al bell mig d’un bosc històric consolidat”. Alhora, s’emplacen a l’Ajuntament de Sant Cugat i a la Generalitat de Catalunya per trobar una solució consensuada que resolgui el conflicte sense necessitat d’anar a judici.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top