Ciutat

Ciutadans proposa que els habitatges "sense utilitzar" siguin cedits a l'administració

Joan García, Sergio Salcedo i Laura Casado, a la plaça dels Castanyers de Can Deu | Toni Alfaro

Ciutadans proposa més habitatge social i cedir els pisos i cases que no s'estiguin utilitzant per ajudar les famílies en risc d'exclusió. Ho ha explicat Joan García, diputat i número 5 de la llista de Ciutadans al Parlament de Catalunya, aquest dimarts 2 de febrer a la plaça dels Castanyers de Can Deu.

El candidat del partit taronja ha destacat la importància d'enfrontar la problemàtica de les ocupacions d'habitatges a tota Catalunya i Sabadell, pels problemes que generen els ocupes amb la resta de veïns. Tot i això, "aquesta zona de Can Deu és especialment conflictiva, perquè això està fomentant tota una sèrie d'activitats il·legals, des de plantacions de marihuana fins a plantacions d'altres tipus de substàncies", ha dit.

Més enllà de l'ocupació en sí mateixa, el de Ciutadans ha destacat que tot i que Can Deu ha sigut sempre "un barri de gent gran, que porta tota la vida vivint aquí i mai ha tingut problemàtiques d'aquesta mena", en els últims anys "s'estan generant tota una sèrie de problemes d'inseguretat greus", com robatoris als pàrquings propers. Això, denuncia, fa que alguns "tenen por de sortir al carrer", i augmenten les queixes per "sorolls", "males olors" i "una incapacitat de convivència important entre els veïns".

El candidat ha afegit que l'ocupació és "una de les problemàtiques que menys s'han sapigut enfrontar des de les administracions tant locals com regionals".

Una llei que permeti actuar les comunitats de veïns

Davant aquestes mancances, García ha explicat que des del partit proposen una llei de lluita contra les ocupacions que "facilitarà que les comunitats de veïns puguin lluitar contra els pisos ocupats en el cas que els seus propietaris no hagin actuat". La normativa permetria que els Mossos o la Policia Local poguessin actuar "en cas que un president de comunitat denunciï problemes de convivència en pisos ocupats".

En aquest cas la policia demanaria als que estan ocupant el document que acrediti que el seu lloguer és legal i si, no ho és, podrien intervenir. "Moltes vegades, darrere aquesta ocupació hi ha màfies que estan generant conflictivitat molt greu" ha volgut afegir, i ha explicat que es vital enfrontar-s'hi pel benestar del veïnat.

Joan García, de Ciutadans, atenent els mitjans a Can Deu | Toni Alfaro

Joan García, de Ciutadans, atenent els mitjans a Can Deu | Toni Alfaro

Cedir habitatge a curt termini, construir-ne amb el temps

García ha explicat que la seva aposta també passa per construir més habitatge social que pugui substituir les necessitats d'ocupació de famílies en situació de vulnerabilitat. Un habitatge social que, denuncien, "la Generalitat no ha sigut capaç de fer durant els últims anys", i ha apuntat que "Catalunya només dedica el 0,6% del seu pressupost a habitatge social, mentre que la mitjana espanyola és de l'1'1%".

Tot i això, com a solució de curt termini, ha dit que es proposa cedir habitatges buits a l'administració a través d'"un pla de rehabilitació d'habitatges": "a Sabadell, com a molts municipis, hi ha tota una sèrie d'habitatges que no estan sent utilitzats, i proposem que es cedeixin a l'administració, que sigui qui s'encarregui de la gestió del lloguer en molts casos" per a finalitats socials.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top